Yağmur Suyu Hatlarındaki Atıklar Hayrete Düşürdü

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğü(HATSU), hatalı kullanım sonucunda yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarında oluşan tıkanıklıkların giderilmesi adına ekiplerin seferber olduğunu bildirdi.

Kış ayları geçmesine rağmen kent genelinde yağmur suyu hatlarında bakım ve onarım çalışmalarına devam ettiğini belirten Genel Müdürlük, yapılan temizlik çalışmaları sırasında çıkarılan plastik şişe, plastik bardak, naylon poşet, çocuk bezi ve gıda paketleri gibi atıkların vatandaşları hayrete düşürdüğünü bildirdi.

Temizlik çalışmalarının gece-gündüz demeden sürdüğünün altını çizen İdare, yağmur suyunun sürükleyip tıkanmalara sebebiyet veren atıkları temizleyerek su tahliyesinin daha kolay sağlandığını aktardı.

Su tahliyelerinin daha kolay sağlanması için yağmur suyu hattı ve tıkanmaların meydana gelmemesi adına hatlara mazgalların yerleştirildiğine de dikkat çeken HATSU, yağmursuyu ızgaralarının çöp alanı olmadığını hatırlatarak, vatandaşların çöp atma konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine vurgu yaptı.

Yağmur Suyu Hatlarındaki Atıklar Hayrete Düşürdü Yağmur Suyu Hatlarındaki Atıklar Hayrete Düşürdü Yağmur Suyu Hatlarındaki Atıklar Hayrete Düşürdü

Önceki İçerikİskenderun’da Yol Çalışmaları Devam Ediyor
Sonraki İçerikAk Parti Hatay milletvekili Adayları İTSO’da İş dünyası ile bir araya geldi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.