Ak Parti Hatay milletvekili Adayları İTSO’da İş dünyası ile bir araya geldi

Ak Parti Hatay milletvekili adayları Hüseyin Yayman ve Abülkerim Güven İTSO’da iş dünyası ile bir araya geldi.
Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı aynı zamanda Ak Parti Hatay milletvekili adayı olan Hüseyin Yayman ile yine Ak Parti Hatay milletvekili adayı Abdülkerim Güven ile birlikte İTSO yönetimi, Meclis üyeleri ve üyelerine Hatay için yapılması gereken projeleri anlattılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı yılmaz, “Bildiği üzere, 24 Haziran 2018 tarihinde ülkemizde Cumhurbaşkanı seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacaktır.
İş dünyasının temsilcileri olarak gelecek hafta düzenlenecek olan seçimler konusunda, cumhurbaşkanı adaylarımızın ve partilerin gelecek planlarını ve hayata geçirmek istedikleri projelerini dikkatle takip etmekteyiz. Özellikle ekonomi politikaları konusunda vaat edilen hususların Güçlü Türkiye’nin tesis edilmesi için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Toplumsal olayların ve siyasi gelişmelerin ekonomiyi doğrudan etkilediği günümüzde, sağlanacak istikrar ve güven ortamıyla, ekonomimizi daha güçlü hale getirmemiz gerektiğini düşünüyoruz.
Kur, faiz ve enflasyon oranlarındaki artışın yarattığı risk ortamının ne kadar tehlikeli olabileceğini biliyor ve tedirginlik duyuyoruz. Bugün çeşitli şekillerde hazırlanan, günü kurtarmaya yönelik geçici tedbir ve paketler, ekonomimizin sürdürülebilirliğini sorgulanır hale getirmektedir. İş dünyası olarak bizler, köklü yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Teknoloji üreten, inovasyon yapan, katma değerli ürün üreten ve rekabet gücü yüksek bir Türkiye için, yapısal reformların ertelenmemesi gerektiğine inanıyoruz.
Değerli Milletvekili adaylarımız, bölgemize ilişkin birtakım hususları da sizlerle paylaşmak isterim. Paydaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde,/ bölgemize değer katacağına inandığımız bazı taleplerimizi kısaca sizlere aktarmak isterim.
Yıllardır atıl vaziyette olan karayolları arazisinin bir an önce İskenderun halkının kullanımına kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz.
İskenderun Ziraat Bahçesi arazisinin hastaneye dönüştürülmesi veya yeşil alan olarak kullanılması konusunu netlik kazanmasını bekliyoruz.
İskenderun girişinin, şehre yakışır modern bir görünüm kazanması içi gerekli çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz.
Küçük Sanayi Sitesi’nin bir an önce bulunduğu yerden taşınması ve esnaflarımızın iş alanlarının genişletilmesi ayrıca Küçük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu bölgeye, şehir trafiğini rahatlatması açısından otoban bağlantısının yapılmasının uygun olacağına inanıyoruz.
Dış ticaret yapan firmalarımız için çok önemli olan, Gümrük Kimya Laboratuvarının bölgemizde kurulmasını bekliyoruz. Limanımıza X-Ray cihazı alınmasının, araç ve konteynır tarama sistemini getirilmesinin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.
Kısaca ifade ettiğimiz bu hususları, önümüzdeki günlerde daha detaylı çalışmalar yaparak raporlar halinde sizlere sunacağız. Elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyarak, ülkemizi ve bölgemizi hak ettiği konuma hep birlikte taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz. Zannediyorum bugünkü toplantımızda, Sayın Milletvekili adaylarımız bölgemize yönelik gelecek planlarını bizlerle paylaşacaktır. Kendilerine bizlere aktaracakları bilgilerden dolayı, şimdiden teşekkür ediyorum. Ayrıca Değerli Milletvekillerimize bugüne kadar ülkemize ve bölgemize sağlamış oldukları katkılardan ve vermiş oldukları hizmetlerden dolayı şahsım ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan vekillerimize, görevlerinde başarılar diliyorum. Yapılacak olan seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, tekrar hoş geldiniz diyor, sizlere saygılarımı sunuyorum. Ak Parti Hatay milletekili adayları Hüseyin Yayman ve Abdülkerim Güven de Hatay için yapılma gereken projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantı sonunda ise İskenderunlu iş adamları ve Mecils üyelerine 24 Haziran sonrasında yapılacak olan projeleri anlatarak, Hatay halkından destek hizmetlerin devamı için destek beklediklerini ifade ettiler.
Ak Parti Hatay milletvekili adayları Hüseyin Yayman ve Abülkerim Güven’in iş dünyası ile bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Raşit Özyurt Hıdır Güneş, Yusuf Yılmaz, Müfit Tennioğlu, İTSO Meclis üyeleri, İTSO üyeleri ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldılar.

Ak Parti Hatay milletvekili Adayları İTSO’da İş dünyası ile bir araya geldi

Önceki İçerikYağmur Suyu Hatlarındaki Atıklar Hayrete Düşürdü
Sonraki İçerikİskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisinde Bakım Ve Onarım Sürüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.