İTSO Muhasebeciler Odası işbirliğiyle Mali Af konulu eğitim semineri yoğun ilgi gördü

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler iş birliğiyle düzenlen ‘Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili seminer yoğun ilgi gördü.
İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak TÜRMOB Eğitmeni Halim Bursalı katılımcılara ‘7143 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve kanun ile getirilen Mali Af’ konusunda sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “ 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun ve getirilen Mali Af ile ilgili meslektaşlarımızı bilgilendirmek için bu toplantıyı düzenledik ve konunun en yetkili ismini bu gün toplantımıza davet ettik. Bizim meslekte kanunlar ve mevzuatlar sürekli değişiyor. Bu nedenle sürekli en son mevzuatların dikkate alın. Çok güncel değişimlerin yaşandığı bir günde yaşıyoruz. Bu nedenle bilgi aktarımında çok dikkatli olalım. Bu söylediğim yeni gelecek yasayla geçerli. Sizin vereceğiniz bir bilgi bir hafta 10 gün sonra değiştiğinde o mükellef veya bilgi verdiğiniz kişiye mahcup olabilirsiniz, sıkıntıya düşebilirsiniz. Temennimiz zaman içinde sistem değişecek ve taşlar yerine oturacaktır. Bu vesileyle seminerimizin düzenlenmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen İTSO yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
TÜRMOB Eğitmeni Halim Bursalı katılımcılara ‘7143 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve kanun ile getirilen Mali Af’ konusunda sine vizyon destekli olarak detaylı bilgiler verdi. Bursalı açıklamasında, “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve kanunla getirilen Mali af mükelleflerimiz için bir fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi, mevzuatın iyi bilinmesi gerekir. Bu kapsamda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerimize önemli görevler düşmektedir” dedi.
TÜRMOB Eğitmeni Halim Bursalı katılımcılara, ‘7143 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve kanun ile getirilen Mali Af’ konusunun sunumunda, ‘Kesinleşmiş veya dava safhasında bulunan alacaklar, inceleme veya tahriyat aşamasında bulunan alacaklar, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi (Kasa oraklar cari Hesap stok ve demirbaş), varlıkların Milli ekonomiye kazandırılması, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarına ilişkin düzenlemeler, emeklilerin silinen SGDP borçları, Bağ-Kur 4B borçlu sürelerin dondurulması veya ihyası, Genç Bağ-Kurlu (4-b) girişimcilere prim desteği, GSS borçlarının yapılandırılması ve Gelir testine girme imkanı maddeler hakkında detaylı bilgiler verildi.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, eğitim seminerinde ayrıca Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı almaya hak kazanan Leyla Tanış’a belgesini takdim ederken, İSMO Onursal Başkanı Alaaddin Özbülbül de TÜRMOB Eğitmeni Halim Bursalı’ya verdiği eğitimden dolayı İskenderun manzaralı porselen plaketi takdim etti.

İTSO Muhasebeciler Odası işbirliğiyle Mali Af konulu eğitim semineri yoğun ilgi gördü İTSO Muhasebeciler Odası işbirliğiyle Mali Af konulu eğitim semineri yoğun ilgi gördü

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.