Riyat Kırmızıoğlu;Esnaf Bakanlığı ve Turizm Köyleri Kuracağız Adaleti Sağlayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Arsuz ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Programının önemli bir bölümünü sivil toplum kuruluşları ve esnaf birliklerine ayıran Kırmızıoğlu, beraberinde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İlçe Başkanı Faik Çekin ve meclis üyeleriyle birlikte Arsuz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Alparslan Kılınç , Arsuz Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Horuz, Arsuz Kültür ve Turizm Derneği, Uluçınar Mahalle Muhtarı Yakup Turan, Arsuz Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sinan Tutar ve çarşı esnafını ziyaret etti.

ADD Arsuz Şube Başkanı Sinan Tutar, Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu’na Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti.
Kırmızıoğlu tüm ziyaretlerinde seçim bildirgesinde ilan ettikleri politikaları anlattı ve CHP’nin Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağı hizmetleri, tüm meslek gruplarına yönelik düzenlemeleri ayrıntılarıyla sıraladı.

Riyat Kırmızıoğlu;Esnaf Bakanlığı ve Turizm Köyleri Kuracağız Adaleti Sağlayacağız

Arsuz Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Horuz’u ziyaretinde, esnaflara yönelik reformları ve esnaflara nefes aldıracak projeleri anlatan CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Esnaf Bakanlığı kuracaklarını, esnafların sırtındaki vergi yükünü azaltarak, adaletli bir vergi sistemiyle kalkınmayı hızlandıracaklarını müjdeledi.Kooperatif Başkanı Mehmet Horuz ve çalışanların yakın ilgisiyle karşılanan Kırmızıoğlu, kredi kefalet kooperatiflerini güçlendirerek kredi limitlerini artıracaklarını söyledi.

Riyat Kırmızıoğlu;Esnaf Bakanlığı ve Turizm Köyleri Kuracağız Adaleti Sağlayacağız
CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, esnaflara yönelik yapacakları çalışmaları şöyle sıraladı; “Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız.
Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ve yönetim kurulunu ziyaretinde ise durma noktasına gelmiş turizm sektörünü ayağa kaldıracak projeler geliştirdiklerini belirten Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Türkiye’nin turizm pastasından aldığı payın her geçen yıl biraz daha düştüğünü hatırlatarak, komşularıyla dünya ile barışık bir politika izleyerek bu pastayı büyüteceklerini ifade etti.

Riyat Kırmızıoğlu;Esnaf Bakanlığı ve Turizm Köyleri Kuracağız Adaleti Sağlayacağız
Kültür ve Turizm bakanlıklarını ayrı ayrı ihdas edeceklerini belirten Kırmızıoğlu, her yıl 800 köyü turizm köyü ilan ederek köy turizmi alt yapısını geliştireceklerini müjdeledi.
CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, turizm yatırımları ve reformlarına ilişkin şöyle konuştu;
Kültür ve Turizm için ayrı bakanlıklar ihdas ederek, Turizm Bakanlığı’nı
yeniden kuracağız. Her yıl 800 köyü turizm köyü ilan edecek ve köy turizmi altyapısını geliştireceğiz. 5 yılda en az 4 bin turizm köyünde en az 40 bin oda inşa edeceğiz.
Sağlık, kültür, gastronomi, inanç, fuar ve kongre turizmi gibi temalara yoğunlaşan dönemsel tanıtım programlarıyla turizmde çeşitliliği sağlayacağız. Her yıl olanağı olmayan 100 bin aileye 5 Bin TL yurtiçi turizm çeki desteği vereceğiz. Turizm Trenleri Projesi kapsamında özel donanımlı trenlerle Türkiye turları düzenleyeceğiz. Ürün geliştirme ve lisans desteği sunacağız. Turizmde kentleri markalaştırarak rekabet gücünü artıracağız. Ülkenin tarihsel ve doğal zenginliklerinin envanterini tamamlayıp turizm mekanları haritası oluşturacağız.Riyat Kırmızıoğlu;Esnaf Bakanlığı ve Turizm Köyleri Kuracağız Adaleti Sağlayacağız

Önceki İçerikKırıkhan Ticaret ve Sanayi Odasından İTSO’ya Ziyaret
Sonraki İçerikÇAĞRI..
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.