Akdeniz’in Simgesi Palmiyeler Koruma Altında

Hatay’da yeşil alanları genişletmek ve gelecek nesillere yaşanılır bir doğa bırakmak gayesiyle ürettiği projeleri hayata geçiren HBB, diğer yandan mevcut yeşil alanlarının bakım ve koruma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Yaşam alanı genellikle Akdeniz bölgesi olan, palmiye ve hurma ağaçlarına ciddi zararlar vererek ölümlerine yol açan kırmızı palmiye böceğine karşı mücadele çalışmalarına başlandı.

Bu yıl bölgemizde hızla yayılan zararlının yaşam alanları tuzaklama yöntemiyle belirlendi. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri Hatay genelinde belirlenen bölgelerde 2000 ağacı ilaçlamayı hedefliyor.
Hatay’ın her köşesinde her bir ağaca ayrı ayrı özen gösteren HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, geçmişte de kurumaya yüz tutmuş değişik tür ve yaşta ağaçlara müdahale ederek olası ağaç kayıplarının önüne geçmişti.

Akdeniz’in Simgesi Palmiyeler Koruma Altında Akdeniz’in Simgesi Palmiyeler Koruma Altında Akdeniz’in Simgesi Palmiyeler Koruma Altında

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.