19 Mayıs, Kurtuluş Destanının İlk Adımıdır

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi ve İskenderun Özel Gelişim Hastanesi ortaklığıyla düzenlenen “Zakkum” konserine katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Eşi Selda Culha başta olmak üzere konsere, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İyi Parti Arsuz İlçe Başkanı Kudret Dönmez, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, Arsuz Belediyesi Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri katıldı.
Konser öncesi konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Başkan Culha, “Cumhuriyetin teminatı, aydınlık geleceğin mimarı, Atatürk’ün gençleri, hepinizi coşkuyla selamlıyorum. 19 Mayıs kurtuluş destanının ilk adımıdır. Her tarafı işgal edilmiş bir vatanın, savaştan yorulmuş halkının, umut ve özgürlük yürüyüşüdür. 19 Mayıs 20. Yy da kazanılmış ilk zaferdir ve bu zafer dünyanın gidişatını değiştirmiştir. Bu savaşın meşalesi Samsun’da yakılmıştır. Burada sömürge devletlerin, emperyalistlere karşı kurtuluş mücadelelerinin kazanılabileceğini göstermiştir. Uzak Asya’dan, Latin Amerika’ya, dünyada birçok yerde özgürlüğün ve bağımsızlığın meşalesini ve fişeğini yakmıştır.
“Sizin Atatürk ve ülke sevdanız bu sıkıntının çıkış yoludur”
Sevgili dostlar Filistin’de yaşananlar, dar düşüncenin halen devam etmekte olduğunu göstermektedir. Filistin topraklarında bir işgal vardır. Bir zulüm vardır. Biz bu işgali ve zulmü kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Onlar, kendi topraklarını sapanla, taşla savunmaya çalışıyorlar. Biz de Çanakkale’yi yaşayan bir ülkenin evlatları olarak, buradan onlara destek mesajlarını iletiyoruz. Onları selamlıyoruz, haklı mücadelelerinde yanlarındayız. Değerli arkadaşlar, sevgili Arsuzlular, sevgili dostlar, sevgili misafirler, sevgili Hataylılar, hepinize bu coşkulu konserimize teşrif etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler Türk halkı olarak kurtuluş savaşını çok önceden verdik. Ama son yıllarda ülkemiz ekonomik ve siyasi kuşatma altındadır. Böyle zamanlarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, siz gençleri işaret etmiştir. Sizin Atatürk ve ülke sevdanız bu sıkıntının çıkış yoludur. Sizlerle birlikte bu ülke aydınlık günleri görecektir. Ben bu duygu ve düşünceyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın başta Arsuz ilçemize, Hatay’ımıza ve bütün ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum,” dedi. Konser sonunda Zakkum Grubuna ve katkılarından dolayı İskenderun Özel Gelişim Hastanesi adına Kurumsal Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Buket Özbey’e plaket verildi.

19 Mayıs, Kurtuluş Destanının İlk Adımıdır 19 Mayıs, Kurtuluş Destanının İlk Adımıdır 19 Mayıs, Kurtuluş Destanının İlk Adımıdır 19 Mayıs, Kurtuluş Destanının İlk Adımıdır

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.