İSTE Sosyal ve Ekonomik Araştırma Merkezi yöneticilerinden İTSO’ya ziyaret

İskenderun Teknik Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticileri İTSO’yu ziyaret ederek, projeler ile ilgili sunum yaptılar.
İSTE TTO Koordinatörü Araştırma Görevlisi Seçkin Dilek, İSTE Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinden, Araştırma Merkezi müdürü H.Ekrem Cunedioğlu, Araştırma Görevlileri Zafer Bozyer, Emine Bozoklar ve Proje Destek Birimi Uzmanı Hakan Eryüzlü, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile görüştüler.
İSTE ile İTSO arasında gerçekleştirilmesi düşünülen projeler ile ilgili, İSTE yetkilileri sine vizyon destekli olarak sunum yaptılar.
İSTE TTO Koordinatörü Araştırma Görevlisi Seçkin Dilek, İSTE Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinden, Araştırma Merkezi müdürü H.Ekrem Cunedioğlu’nun sunumlarında, Odaların daha iyi hizmet vermesi ve temsil edilmesi için Oda kapasitelerinin arttırılması, yerel, bölgesel yatırım teşvik faaliyetlerine destek, KOBİ’lerin gelişimi, pazarlama endüstri-üniversite işbirliğinin ticarileştirme alanında tanıtımı, mesleki eğitim ve öğretim alanında kapasite geliştirme, istihdam edilebilirliğin ve iş gücünün uyumunun iyileştirilmesine yönelik eylemler, iş yerinde sağlığı ve güvenliği temin etmek, AB Türkiye Gümrük Birliği modernizasyon sürecini destekleyen eylemler, Araştırma ve geliştirme, yenilik, teknoloji transferi ve BT Teknolojinin teşvik edilmesi, Girişimci Kültür ve ruhun gelişimini teşvik etmek gibi örnek projeler hakkında İTSO ile İSTE yetkilileri arasında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca İskenderun Döneri ve Kabak Tatlısının patentlerinin alınması ile ilgili girişimler de ele alındı.
Sunumlarından ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İSTE ile İTSO arasında her zaman bölge ekonomisine değer katacak projelerde yer aldıklarını belirterek; “Bölgemiz sanayi ve ekonomik yönden her geçen gün potansiyelini arttırmaktadır. Projelerin hayata geçirilme noktasında İTSO olarak destek verebiliriz. Yeter ki bölgemiz ekonomisine katkı sağlasın. Bu gün burada bölgemiz ekonomisi için çok önemli konu başlıkları ve projeleri sizlerin sunumunda gördük. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde görüşerek, projelerin hayata geçirilmesi noktasında fikir birliği yapabiliriz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İskenderun Teknik Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticilerinin sunumlarında, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO Ticaret Sicil Müdür vekili Sezin Özdemir de yer aldı.

İSTE Sosyal ve Ekonomik Araştırma Merkezi  yöneticilerinden İTSO’ya ziyaret

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.