Hatsu Sergisi İskenderun Anıt Alanı’nda Açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) tarafından yapılan kapsamlı projeler sırasında ortaya çıkan paslı ve kanserojen barındıran boruların sergisi İskenderun Anıt Alanı’nda açıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın gösterdiği hassasiyet kapsamında 2014 yılından bu yana HATSU Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan kapsamlı içmesuyu projeleri sayesinde Hatay genelinde paslı boruların bertarafı sürüyor.

Yapılan hummalı çalışmalar kapsamında ortaya çıkan paslı ve arsenikli içme suyu borularının sağlığımıza verdiği zararı göstermek ve yaptığımız çalışmalar ile vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tuttuğumuzu vurgulamak amacıyla açılan sergilerin önemini belirten Genel Müdürlük, ilk olarak Antakya İlçesinde açılan “Altyapının Dünü ve Bugünü” temalı serginin İskenderun İlçesi Atatürk Anıt Alanı’nda vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla açıldığını belirtti.

Çıkartılan paslı boru ve içmesuyu depolarından kullanılan paslı ekipmanların yanı sıra HATSU tarafından yapılan yenileme çalışmalarında kullanılan duktil, polietilen boru ve ekipmanlarında sergilendiğini bildiren İdare, vatandaşların sağlığını gözeten çalışmaların devam edeceğini bu doğrultuda daha kapsamlı projelerin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Hatsu Sergisi İskenderun Anıt Alanı’nda Açıldı Hatsu Sergisi İskenderun Anıt Alanı’nda Açıldı Hatsu Sergisi İskenderun Anıt Alanı’nda Açıldı Hatsu Sergisi İskenderun Anıt Alanı’nda Açıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.