Başkan Savaş,“Yıllarca Yapılmayan Hizmetleri Yapıyoruz”

HRT Akdeniz TV’de ‘Demokrasi Bulvarı’ adlı programın canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’da yapılan tarihi projelerin yanı sıra ve HATSU tarafından yapılan dev yatırımlara değindi.

Büyükşehir olmadan önce çoğu ilçede atıksu arıtma tesisi olmadığına dikkat çeken Başkan Savaş, “Biz Hatay’a 8 tane yeni atıksu arıtma tesisi yaptık. Altyapı da yapıyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinden bahsediyorsanız ve gelişiyor diyorsanız bugün bunları konuşmamamız gerekiyordu. 16 yıllık iktidarda bu kadar sorunu Büyükşehir’e bırakmamaları lazımdı. Günü kurtarmak için değil, geleceği kurtarmak için yıllarca yapılmayanları yapıyoruz” dedi.

Hatay’ın 15 ilçesinde yürütülen altyapı üstyapı çalışmalarına değinen Başkan Savaş, Antakya-Defne içme suyu projesi kapsamında isale hattı çalışmalarının sürdüğünü ve 15 bin tane abonenin bağlantı çalışmalarına başlanacağını aktararak, yeni yerleşim yerlerinin içmesuyu şebekesinin yapıldığını bildirdi.

“Halkın Sağlığı Bizim İçin Çok Önemli”

Antakya, Defne, Erzin, Belen, Altınözü ve Yayladağı gibi bir çok yerde içmesuyu çalışması yaptıklarını ve tamamladıklarını hatırlatan Başkan Savaş, halk sağlığının kendileri için önemli olduğunu bu anlayışla halkın çeşmesinden temiz ve sağlıklı içmesuyu akması için Hatay genelinde insan sağlığı için tehlike oluşturan paslı ve kireçli boruları bertaraf ettiklerine dikkat çekti.

Merkez ilçeler Antakya ve Defne’nin iki yakasından Asi Nehri’ne akan atıksuları tahliye etmek amacıyla dev borularla kanalizasyon hattı döşeme çalışmasını tamamladıklarını ve bağlantı çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Savaş, Asi Nehri’ne akan kirli suları yapımına devam ettiğimiz dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise ilk en büyük Membran Biyoreaktör teknolojili Küçükdalyan-Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi’nde yüzde 99.99 oranda arıtarak Asi’ye temiz su olarak döküleceğini müjdeledi.

Hatay Özlenen Asi’yi Görecek

Asi Nehri’ne ışıklandırma çalışması yapacaklarını ve mikropların üremesini azaltmak, suyun içindeki oksijen satürasyonunu(doygunluk) yükseltmek ve suyu havalandırmak için fıskiye yapacaklarını ifade eden Başkan Savaş, yapılan çalışmalarla bırakılan suyun kokmadan kalacağını ve Asi Nehri’ne özlenen tabloyu göreceklerini vurguladı.

Dev Proje Hızla Sürüyor

Başkan Savaş ayrıca, Antakya 2. Grup Güzelburç, Odabaşı, Narlıca(Mobilyacılar Sitesi) Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı’na tüm hızıyla devam ettiklerini ifade ederek, direkt Asi Nehri’ne deşarj olan Karaali, Kuzeytepe, Ekinci ve Narlıca mahallelerinin atık sularını yapımı süren Küçükdalyan Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi’ne ileterek atık suyun arıtılmasını ve Asi Nehri’nin temizlenmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Başkan Savaş,“Yıllarca Yapılmayan Hizmetleri Yapıyoruz” Başkan Savaş,“Yıllarca Yapılmayan Hizmetleri Yapıyoruz”

Başkan Savaş,“Yıllarca Yapılmayan Hizmetleri Yapıyoruz”
DCIM100MEDIADJI_0030.JPG

Başkan Savaş,“Yıllarca Yapılmayan Hizmetleri Yapıyoruz”

Önceki İçerikİskenderun’da Gıda Denetimleri Sürüyor
Sonraki İçerikHatay ve Türkiye İstatistikleri
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.