İskenderun’da Down Sendromlu Çocuklara Konser

İskenderun’da İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından down sendromlu çocuklara konser verildi.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlileri Okay Özdağ, Berna Bilgin, Daryna Trofimova, Valentyn Trofimona’nın, klasik gitar konçertosu, yan flüt ve fagot birlikteliğinin ardından, gitar ve şan’la birçok eserin seslendirildiği resitalde, öğretim görevlileri ve öğrenciler şarkılar söyledi, down sendromlu çocuklarda dans ederek gönüllerince eğlendi.

‘Sene Bene Ne Oldu Yar’ ve ‘Aygız’ parçalarını seslendiren Berna Bilgin’den down sendromlu çocuklar, ‘Sarı gelin’ şarkısını istedi. Bilgin, çocukların isteğini kırmayarak şarkıyı seslendirerek birlikte söylediler.
Düzenlenen program hakkında bilgiler veren İskenderun +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, amaçlarının sosyal farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek,” Down Cafe projemiz ile çocuklarımız rehabilite ediliyor, eğitim alıyor, sosyalleşiyor. Düzenlediğimiz projelerle onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz. Engelli insanlarımızı ne kadar mutlu edersek, onları hayata tutunması için ne kadar çabalarsak, bizler de o denli huzurlu oluruz. Düzenlenen etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

İskenderun’da Down Sendromlu Çocuklara Konser İskenderun’da Down Sendromlu Çocuklara Konser İskenderun’da Down Sendromlu Çocuklara Konser İskenderun’da Down Sendromlu Çocuklara Konser

Önceki İçerikTOKİ’de 32 bloğun kaba inşaatının yapımı tamamlandı
Sonraki İçerikİskenderun’da Uyuşturucu Operasyonu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.