İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli İTSO’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli ve Üniversitenin yetkilileri, İTSO’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette bölge ekonomisinin yanı sıra İTSO ile İSTE arasında gerçekleştirilen projeler ve gerçekleştirilmesi planlanan yeni çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen seçimler sonrasında yeni yönetimi belirlediklerini ifade ederek, yönetim kurulu üyelerini İSTE heyetine tanıttı.
İskenderun’a fakültelerin gelmesinde ve Üniversitenin kurulması sürecinde her zaman en fazla desteği veren kurumların başında İTSO’nun geldiğine dikkat çeken Başkan Levent Hakkı Yılmaz, “İTSO ile İSTE her zaman el ele vererek, bölgesinde ekonomik, sosyal ve güçlü eğitim kadrosu ile Türkiye genelinde sayılı üniversitelerden birinin oluşması için çaba göstermiştir. Son dönemde Rektörümüzün de çok büyük katkıları ve gayretleri ile Üniversitemiz, önemli başarılara imza atmıştır. Bunun yanında Türkiye genelinde alanında çok değerli, deneyimli ve donanımlı hocalarımızın da gelmesi ile eğitimin kalite çıtası hızla yükselmektedir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman Üniversitemizin yanında olacağız. Sadece biz değil İskenderun’un tamamı tüm sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanayicileri, el birliği ile Üniversitemize sahip çıkmamız lazım. Çünkü 10 bine yakın üniversite öğrencilerinin bu bölgeye kattığı ekonomik değeri de göz ardı edemeyiz. Türkiye’de Teknik Üniversite olarak ilk üç üniversiteden biri olan İskenderun Teknik Üniversitemizin başarısı bizleri de mutlu etmektedir. Bu başarıda emeği geçen tüm eğitim kadrosuna ve İskenderun halkına teşekkür ediyoruz” dedi. İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli’de ziyarette yaptığı konuşmasında, “İTSO’nun yeni yönetimine başarılar diliyoruz. Yeni yönetim şekillendi. Başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyoruz. Biz her zaman söylüyoruz İTSO iyi ki var. Bizim kuruluşumuzdan bu yana her zaman yanımızda oldunuz. Bizler de Üniversite olarak elimizden geldiğince sizlere destek vermeye çalışıyoruz. İskenderun hatta Hatay’ın en büyük projelerinden biri İSTE’nin kurulması İskenderun’a Teknik bir üniversitenin kazandırılmasıdır. İSTE-İTSO işbirliğiyle bir çok başarılı projelere imza atıldı. Yeni dönem de de el birliği ile daha önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Üniversite kadromuz ve bölgemizin dinamikleri ile birlikte daha çok çalışmamız ve gayret göstermek zorundayız.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli ve heyetinin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Selma Yılmaz, Yusuf Yılmaz, Hıdır Güneş Raşit Özyurt ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldı.

İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli İTSO’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

Önceki İçerikMilli Eğitim Bakanın’dan, Belen’e Anadolu Lisesi Sözü
Sonraki İçerikHatay’da Trafik Kazası
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.