Hbb Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Nisan Ayı Olağan Toplantısı 9 Nisan Pazartesi günü HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının başında günden dışı maddeler oylandı. Arsuz ve Defne Belediyelerinin adres ve numarataj işine ilişkin yetkilerini HBB’ye devretmeleri ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı teklifi oybirliği ile kabul edildi.

64 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda öne çıkan maddeler ve alınan kararlar şu şekildedir:

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 5216 Sayılı Kanununun 16’ncı maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20’nci maddesi uyarınca 5 adet Encimen Üyesi seçildi. Şemsettin Günay Halil Polat, Ayhan Cunedioğlu, Ahmet Uçar ve Halil Akıncı Encümen Üyesi seçildi.

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 5216 Sayılı Kanununun 15’inci maddesine istinaden Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21’inci maddesi uyarınca kurulan ihtisas komisyonlarına üyeler seçildi.

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kumlu ve Yayladağı belediyeleri Ek Bütçesi ile ilgili teklifin görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna devredildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.03.2018 tarihli toplantısında 80 sayılı karar ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2018 mali yılında Belediyemiz bütçesi dahilinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan proje ve yatırımların finansmanı için 250.000.000,00 TL(iki yüz elli milyon) borçlanma yapılması ile ilgili komisyon raporu, 10.000.000,00 TL (on milyon) borçlanma yapılmasını uygun gördü.

Büyükşehir Belediye meclisinin 11.01.2018 tarihli toplantısında 08 sayılı karar ile Ulaşım Komisyonuna havale edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 15 ilçede yeni açılacak ticari taksi duraklarında taksi işletmeciliğinin gerçek/tüzel kişilere ihale edilerek 10 yıl süre ile kiralanabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporu, yetki verilmemesi yönünde karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.03.2018 tarihli toplantısında 79 sayılı karar ile Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Adlandırma Komisyonuna havale edilen Antakya İlçesi Atatürk Bulvarı Küçük Sanayi Sitesi girişindeki döner kavşağa “Alparslan Türkeş” adının verilmedi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.03.2018 tarihli toplantısında 77 sayılı karar ile Hukuk ve İçişleri Komisyonuna havale edilen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü kurulması ve 1 adet şube Müdürü kadrosu tahsis edilmesi, ”Çevre Koruma Şube Müdürlüğü”nün adının “Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü” olarak değiştirilmesi ve eski yönetmeliğinin iptal edilerek yeni hazırlanan yönetmelik taslağının görüşülmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 12.03.2018 tarihli toplantısında 83 sayılı karar ile Tarife Komisyonu ile Ulaşım Komisyonuna havale edilen motor gücü 0,25 KW’yı ve azami hızı 25 km/h’ti geçmeyen elektrikli bisikletlere plaka verilmesi aşamasında tescil üreticinin 30 TL olarak belirlenmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

5393 sayılı kanun gereği Meclis 1. Başkan Vekili İsmail Kimyeci’nin başkanlığında görüşülen, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56’ncı maddesi uyarınca Hatay Büyükşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Faaliyet Raporu, 42 ret 30 kabul oyu almıştır.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 10 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilmesine karar verildi.

Hbb Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplandı

Önceki İçerikİskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Torba yasasıyla çıkartılan son Teşvikler anlatıldı
Sonraki İçerikSağlıklı Beslenerek Kanserden Korunun
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.