Payas’ta Otizm Haftası Kutlandı

Payas Belediyesi Bekir Altan tarafından organize edilen otizm haftası münasebetiyle Payas Sokullu Mehmet paşa külliyesinde farkındalık yemeği düzenlendi. Yemeğe Payas Kaymakamı Dr. Polat KARA, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar il müdür yardımcıları Sebahattin BÜYÜKTELLi ve Yılmaz BALABAN,Hatay otizm dernek başkanı Sara GÖK,Payas ilçe milli eğitim Müdürü Eray SARI,halk eğitim Müdürü Sinan KOÇULU, kurum müdürleri ve iş adamı Süleyman ÇELİK katıldı.

Otizmli çocukları olan 200 misafirin katılımlarıyla renkli görüntüler yaşandı. Programa Saygı durusu ve istiklal marşının okunması ile başlandı.otizm dernek başkanı Sara GÖK hanımefendinin konuşmasının ardından Payas Kaymakamı Polat KARA da konuşmasında otizmli çocukların engelli birey değil onların özel çocuklar olduklarını dile getirdi. Yemek bitiminde Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan’ın ve iş adamı Süleyman Çeliğin almış olduğu hediyeler takdim edildi. çocuklara uzaktan kumandalı arabalar, oyuncak bebekler, zeka Oyunları, müzik aletleri, kitaplar, boyama kalemleri gibi bir çok hediyeler protokol üyeleri tarafından otizmli çocuklar ve diğer katılımcı çocuklara verildi. Hediyelerle çocuklarının sevinçlerini gören aileler böyle bir organizasyonla çocuklarını mutlu ettikleri için Payas belediye başkanına teşekkürlerini ilettiler. Farkındalığa dikkat çektiğini ve bu etkinliğin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini söylediler. Etkinliğe otizmin sloganı “karanlığa mavi ışık yak” demek için tüm katılımcılar uçan mavi balonları hepbirlikte gök yüzüne bırakarak programı görsel bir şölenle sonlandırdılar.

Payas’ta Otizm Haftası Kutlandı Payas’ta Otizm Haftası Kutlandı Payas’ta Otizm Haftası Kutlandı Payas’ta Otizm Haftası Kutlandı

Önceki İçerikİskenderun Demirçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Anlamlı Sergi
Sonraki İçerik5 Nisan Avukatlar Gününde Avukatlar Yemekte Stres Attı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.