AK Parti Hatay İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan

“FETÖ, faaliyet gösterdiği ülkelerin tamamında Türkiye’nin aleyhinde ne varsa hepsinin içinde, hatta önünde yer alıyor. Bölücü teröristleri nasıl gizlendikleri yerlerde bulup imha ediyorsak FETÖ’cüleri de birer birer paketleyip ülkemize getiriyoruz. Kosova’daki son operasyon, ne ilktir ne de son olacaktır. Bu tarz başarılı operasyonların devamı gelecektir. FETÖ ihanet çetesinin mensupları, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, soluğumuz enselerindedir” dedi.

“15 YILDA HATAY’A 24 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI”

Cumhuriyetin kuruluşu sonrasında kendi iradesiyle Türkiye’ye katılan Hatay’ın, milletin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 15 yılda Türkiye’yi büyütüp güçlendirirken hiçbir ilin ihmal edilmediğini, bu dönemde Hatay’a 24 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

Eğitimde, 7 bin 215 derslik inşa edildiğini, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin eğitimine teşvik için ailelere 147 milyon lira destek sağlandığını, inşa edilen yurtlarla yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesine 5 bin ilave yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da inşa edilen 25 bin kişilik stadyumun yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

Sağlık alanında 13’ü hastane olmak üzere 42 sağlık tesisini şehre kazandırıldığını, 600 yataklı İskenderun, 250’şer yataklı yataklı Dörtyol, Samandağ, Hassa ve Arsuz devlet hastaneleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bu dönemde 8 bin konut inşa edildiğini, 336 kilometre bölünmüş yol yapıldığını hatırlattı.

Amanos Tünelini de barındıran Dörtyol-Hassa yol çalışmasının devam ettiğine, İskenderun-Hatay-Cilvegözü otoyolunun inşasının yakında başlanacağına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Havalimanına 4 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının eklenmesiyle şehrin ticaret ve turizm potansiyelinin önünün açıldığını aktardı.

Konuşmasında, Kilis ile Hatay’ın Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerindeki vatandaşların ve iş verenlerin geçen Aralık ayından önümüzdeki Hazirana ayına kadar olan ve olacak SSK borçlarının ertelendiğini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde bu yatırımları daha da artırarak Hatay’ı 2023 Türkiye’sinin parlayan bir yıldızı hâline getireceklerini ifade etti.

“TÜRK MİLLETİNİ TERÖR BELASINDAN MUHAKKAK KURTARACAĞIZ”

Afrin’den Türkiye’ye yönelik tehditlerin artık tahammül edilemez boyuta ulaşması sonucunda, Zeytin Dalı Harekâtının başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yok 10 bin eğitimli terörist varmış, yok açılması mümkün olmayan tahkimatlar yapılmış, yok Afrin’e girmenin bedeli çok ağır olurmuş. Bu tezviratların hiçbirine kulak asmadık. Niye? Onların tahkimatları varsa, bizim de imanımız vardı” ifadelerini kullandı.

Harekât kapsamında etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 3 bin 844 olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgeler teröristlerden temizleniyor. Aylardır Hatay’ın ilçelerini, mahallelerini tehdit eden teröristlerden kuyruğunu kıstırıp kaçabilenler kaçtı. Kaçamayanlar da yok olup gidiyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Dağ başlarında yol yapmak için, maden çıkarmak için, alnının teriyle ekmeğini kazanmak için çalışan işçilere musallat olup onları taciz etmek, kanlarını dökmek artık eskisi gibi kolay olmayacak. Hele hele güvenlik güçlerimize saldırmaya tevessül edenlerin en küçük bir şansları yoktur. Onların hepsini de saklandıkları inlerinde bulup tepelerine bineceğiz. Türkiye’yi ve Türk milletini terör belasından muhakkak kurtaracağız. Bölgedeki kardeşlerimizin çoluğuna çocuğuna, evine barkına musallat olan bu katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız. Bu hedefe ulaşmak için ister sınırlar içinde, ister sınırlarımız dışında olsun hiç fark etmez, tespit ettiğimiz her teröristi etkisiz hâle getirerek yolumuza inşallah devam edeceğiz.”

Türkiye’nin, 81 milyon vatandaşı ile birlikte ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ ilkesine sıkı sıkıya sarılmış bir ülke olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur ittifakıyla birlikte de inşallah ülkemiz yeni bir dönemin içine giriyor. Bu ittifakımız ayrı bir güç katacak. Zira inananlar ancak kardeştir. Bu kardeşliğimizi de bu cumhur ittifakıyla tüm Türkiye’de ispatlamış olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “FETÖ, faaliyet gösterdiği ülkelerin tamamında Türkiye’nin aleyhinde ne varsa, hepsinin içinde, hatta önünde yer alıyor. Bölücü teröristleri nasıl gizlendikleri yerlerde bulup imha ediyorsak, FETÖ’cüleri de birer birer paketleyip ülkemize getiriyoruz. Kosova’daki son operasyon, ne ilktir ne de son olacaktır. İnşallah bu tarz başarılı operasyonların devamı gelecektir. Buradan Kosova Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum; ama Başbakana da yazıklar olsun diyorum. Zira FETÖ terör örgütünün bu mensuplarını bize veren istihbaratçıları, İçişleri Bakanını görevden almak tarihi bir hatadır, zira onlar görevini yaptı. Ama sen şimdi onların ailelerini kabul etmek suretiyle Elysee Sarayında ne yapıldıysa sen de aynını yaptın. Kosova’yı Amerika’dan sonra ikinci sırada kabul eden ülke Türkiye. Sen Türkiye’ye karşı nasıl bunu yaparsın? Bu nasıl bir siyasettir? Bil ki siyasette idare layüsel değildir ama içeriden, ama dışarıdan. Ben biliyorum ki Kosovalı kardeşlerim Kosova Başbakanının attığı bu adımı asla kabul etmiyor. İyi bilirim Kosovalıları, onlar da beni iyi bilir, iyi tanır ve tabii ki şu serzenişim Başbakanın attığı bu adımadır. Ve bu tarz başarılı operasyonların devamı gelecektir. FETÖ ihanet çetesinin mensupları, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, soluğumuz enselerindedir” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde kendisini öldürmek için gelen FETÖ teröristlerinin Yunanistan’a kaçtığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu teröristleri istediklerinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın “10-15 günde ben halledeceğim” dediğini aktardı.

Sınır ihlali yapan iki Yunan askeri için Batı ülkelerinin “Siz büyük devletsiniz, bunları bize verin” dediğini ve konunun Varna’da gerçekleştirilen zirvede de gündeme geldiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Dolayısıyla şu anda bunlar yargıda. Yargı ne karar verirse odur. Sizin yargınız var da, bizim yargımız yok mu? Hepsi her taraftan saldırıyor. Teröristler için böyle bir adım atmadınız, bu teröristler için kalkıp da Çipras’a bir şey söylemediniz. Ama şimdi bunun için hepiniz sıraya girdiniz, kusura bakmayın.”

Türk adaletine hesap vermek üzere, FETÖ hainlerinin hepsini de bir gün mutlaka Türkiye’ye getireceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye içinde de FETÖ’ye rahat ve huzur vermeyeceklerini vurguladı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “FETÖ’yle mücadeleyi ne kadar sürerse ve nereye kadar giderse oraya kadar sürdürmekte kararlıyız. Bu mücadelede yanlış yapanları, işi sulandıranları, suçluları koruyanları, asıl hainleri bırakıp gariban insanların üstüne çullananları görüp duyar, tespit edersek onların da yakalarına yapışmaktan asla çekinmeyiz. Türkiye ve Türk milletinin bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet girişimine maruz kalmaması için ne FETÖ’ye, ne de benzer yapılanmalara asla geçit vermeyeceğiz. Aksi takdirde 15 Temmuz’da canları pahasına sokaklara dökülen milyonlarca insanımıza, şehadet makamına erişen 251 kardeşimize, 2 bin 193 gazimize mahcup oluruz.”

Bölücü terör örgütüyle mücadelede de en küçük bir taviz veremeyeceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çukur eylemleri sırasında on binlerce vatandaşın ev ve işyerinin başına yıkıldığını; cami okul, kütüphane, hastane ve Kur’an kurslarının terör örgütünün bombalarının hedefi olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir ihaneti, böyle bir alçaklığı nasıl unutabilir ve hiçbir şey olmamış gibi davranabiliriz? Ülkemizin sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturma projesine balıklama atlayanların alçaklıklarını nasıl görmezden geliriz?” şeklinde konuştu.

Bu yüzden ayrım yapmaksızın terör örgütlerine karşı mücadeleyi tavizsiz ve aralıksız sürdüreceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye’yi dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği tarihî dönüşümün dışına itmek, hatta menüsüne koymak isteyenlere cevabımızı hem sahada hem masada veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. İstiklal Marşımızda ‘Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal’ diyor ya, biz de bunca fedakârlığı yapan milletimizin huzurlu ve müreffeh bir gelecek hakkıdır diyoruz.”

AK Parti Hatay İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Hatay İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Hatay İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan

Önceki İçerikİskenderun’da Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor
Sonraki İçerikHatay ve Türkiye İstatistikleri Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.