”Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım” Diyen Erdal DEMİRKIRAN İskenderun’da

“Dünyanın En Akıllı İnsanı: Erdal DEMİRKIRAN” söyleşisi İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda gerçekleşti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), vize sınavları öncesi öğrencilerine moral ve motivasyon sağlamak amacıyla, 54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında; “Sadece Aptallar 8 Saat Uyur”, “Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım”, “Kafa” gibi ünlü kitapların yazarı Erdal DEMİRKIRAN’ı konuk etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin de katıldığı söyleşiye, İSTE’li öğrencilerin ve vatandaşların yoğun yoğun oldu, izleyiciler salona sığmadı. Söyleşi öncesinde, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Erdal DEMİRKIRAN adına İSET Kampüsü’nde dikilen ağacın sertifikasını ve İSTE hatırasını hediye etti. Ardından 2017 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kütüphanesi’nden en çok kitap alan okurlara İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt AKTAŞ ve Erdal DEMİRKIRAN tarafından hediye kitapları takdim edildi.

Büyük bir ilgi ve tezahürat ile karşı karıya kalan Erdal DEMİRKIRAN, İSTE’ye konuk olduğu için duyduğu mutluluğu ve dinleyicilerin heyecanının gözlerinden okunduğunu belirterek, teşekkür etti ve sözlerine başladı; “Biz dünyada görebileceğiniz en akıllı insanlarız. Pratik zekâlıyız, her konuda farklı bir şeyler düşünebiliriz. Bildiğiniz gibi ben dünyanın en akıllı insanıyım. Peki, ben neden dünyanın en akıllı insanıyım? Çünkü küçükken çok pısırık bir çocuktum. Fakat baktım ki insanlar bu şekilde beni dikkate almıyorlar ve böyle giderse de almayacaklarını fark ettim ve değişmeye karar verdim. O gün, ‘ben dünyanın en zeki insanıyım’ dedim. Çevremdeki herkes başta annem ve babam olmak üzere ‘deli’ muamelesi yaptılar. Pes etmeden, insanlara bir şeyler kanıtlamak zorunda olmadığımı bilerek hareket ettiğimde doğru yolda olduğumu anladım. Her yaptığım iş belki övülmeye değer değil. Örneğin uzak doğu sporları yapmak benim tercihim değildi. Babamın baskıları beni bu spora itmişti. Şu an pişmanım ancak daha sonra yaptığım her iş, dünyanın en mükemmel işiydi. Kendinize inandığınız zaman, birileri aksini ispatlayana kadar en iyisinin siz olduğunu unutmayın. Gençler, bir üniversiteyi ‘üniversite’ yapan onun adı değil içindeki öğrencilerdir. Bir üniversiteden birkaç başarılı isim çıkınca, o üniversite dünyanın en başarılı üniversitelerinden biri gibi görülüyor. Siz üniversitenizden mezun olduktan sonra çıktığınızda başarılı işlere imza atarsanız, üniversiteniz de başarılı olmuş olur. Şimdi kendinize ‘ben dünyanın en iyi inşaat mühendisiyim’, ‘ben dünyanın en iyi petrol mühendisiyim’ deyin ve 15 Mart 2030 tarihinde saat 10.27’de dünya barışını sağlayacak nitelikte biri olacağınıza söz verin ve o gün İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Barış Konferansı’nda buluşmak dileğiyle” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Söyleşi sonrası katılımcıların sorularını yanıtlayan yazar Erdal DEMİRKIRAN, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip kitaplarını imzaladı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.