Minik Öğrenciler İle Down Sendromlu Çocuklar Kaynaştı

Dünya Down Sendromu Farkındalık Haftası nedeniyle İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil’in katılımı ile özel kurşun kalem anaokulunun minik öğrencileri Down Cafe’de düzenlenen etkinlikte down sendromlu çocuklar kaynaştı.
Düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri ve aileleri down sendromlu çocukların topluma kazandırılması ve sosyal faaliyetler kapsamında, birlikte hem oynadılar ve hem de yemek yediler.

Down Cafe’de, down sendromlu çocuklar ile minik öğrencilerin kaynaştığı etkinlikte aileler evlerinde hazırladıkları yemek ve pastaları down sendromlu çocuklar başta olmak üzere tüm misafirlere ikram ettiler.

Down sendromlu çocuklarda kendileri için düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlenirken, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil’de anaokulu eğitimcilerine teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Down Cafe’ye ve buradaki çocuklara her geçen gün ilginin arttığını, bu durumunda çocukları mutlu ettiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, “Dünya Down Sendromu Farkındalık Haftası nedeniyle çocuklarımızı mutlu edebilmek ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Ben Özel Kurşun Kalem Anaokulu kurucusu ve tüm eğitimcilerine çocuklarımızı yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Hem anaokulu minik öğrencilerimiz, aileleri hep birlikte güzel bir vakit geçirdik. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Belediye başkanımız da sağ olsun bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliğin sonunda ise minik öğrenciler, aileleri ve down sendromlu çocuklar hep birlikte müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Minik Öğrenciler İle Down Sendromlu Çocuklar Kaynaştı Minik Öğrenciler İle Down Sendromlu Çocuklar Kaynaştı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.