Arsuz Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Başkan Nazım Culha, Arsuz Kent Konseyi’nin Arsuz Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlemiş olduğu 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bugüne kadar yapılan ve yapılacak işlerle, projelerle ilgili konsey üyelerine bilgi verdi. Kent konseyinin işlevselliğine değinen Başkan Culha, konseyle her zaman birlikte, el ele hareket etmek, bu kenti kurmak istediklerini söyledi.
Arsuz Kent Konseyi’nin 2014-2019 yılları arasındaki son genel kurulunu yaptığına değinen Culha, “ Bütün enerjimizi, bu kentin gelişmesine, kentleşmesine, doğru temelde yürümesine katkı sunmak için harcıyoruz. Tek bir şehir vardır, tek bir belediye vardır. Tüm mahallelerimizle, Arsuz aidiyetini oluşturmamız gerekiyor. Hiç bir bölgeyi ayrı tutmamak gerekir. Bu belediyenin değerlendirilmesi yapılırken tüm ilçe sınırları dikkate alınarak yapılmalıdır. Biz tek bir belediyeyiz, tek bir yönetimiz, tek bir bütçeyiz. Dolayısıyla bütünsellik içerisinde bunu değerlendirmek zorundayız. Üst üste koyduğunuz zaman, biz 3. Yılsonu itibariyle burada bir sunum yapmıştık, oradan çıkan arkadaşların hepsi Başkan, biz bu sunumu görmeseydik Arsuz Belediyesinin bu kadar iş yaptığını göremeyecektik, dediler” şeklinde konuştu.
“Bilgi Kirliliği Var…”
Hizmetlerle alakalı doğru bilgilendirme ve değerlendirmenin yapılması, bilgi kirliliğini ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Culha,” Bilgi kirliliği var. Doğal gaz niye gelmiyor, buradan niye geçmiyor, elektrik niye kesildi, dere niye taştı, alayının yolu niye yapılmıyor gibi sitemler geliyor. Doğalgaz projesi kapsamına girmeyen ilçemizi doğalgaz kapsama aldık. Doğal gaz projesi devlet projesidir, biz sadece burada aracıyız. İlişkilerle, meslekten gelen ağırlıkla enerji bakanlığına ulaştık ve bir ağırlık koyarak bu kapsama aldık ve ilgililere de teşekkür ediyoruz. Ben, başkan eline koluna, yüreğine sağlık, daha hızlı ilerlemesi için çaba sarf etmeni bekleriz, diye bir mesaj beklerdim. Doğal gaz nerde bitti? İKEM Kolejinin orda bitti, oradan tutup getirirsin, mesela Işıl sitesinin oradan nereye getireceksin? orada doğal gaz yok ki. İkincisi, Elektriğin TEDAŞ, Enerjisa’da olduğunu bilmeyen var mı? yok. Karaağaç hiçbir zaman kaliteli bir enerji alamadı, diğer mahallelerimizde aynı. Biz yine meslek avantajımızı kullandık enerji bakanlığına kadar çıktık. Bölgesel olarak çözümler üretildi. En son 2017 yılında Karaağaç ve Nardüzü kapsama alındı. Sadece bu iki mahallemizde 12 milyon liralık enerji yatırımı yapıldı. 11 adet trafo merkezi kuruldu Ve çok şükür ki 2017-2018 kış sezonunda biz enerji sorunu yaşamadık. Dere ıslahları, tüm dereler ıslah ediliyor, temizlendi, temizleniyor. Biz DSİ’ye gittik, iki üç ay sonra iş makineleri Karaağaca girdi. Bunların hepsi bizim yetkimizin dışında ama hiçbir zaman bizim yetkimizin dışında demedik, gittik kentimizin ihtiyacı ne ise koştuk, çabaladık, Ankara’da kapı aşındırdık. Çok şükür ki muhalif belediye olmamıza rağmen iş çözdük, iş kopardık ve bunlar yapıldı. Biz bu işleri kovaladık ve hala da kovalayacağız. Bunca emek, ya hakikaten bilinmiyordur, yâda biliniyorsa bir art niyet vardır. Yorumu size bırakıyorum,” Dedi.
“Biz bu işler bizimdir, değildir demedik”
Nazım Culha, 10 metre ve altı genişlikteki tüm yolların bakım onarım ve temizliğinin ilçe belediyesine, 10 metre üstü olan yolların ise Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyledi. Başkan Culha, “ 5 bin ve altı parklar bizimdir, üstü büyükşehirdir. Sahil kıyı şeridi büyükşehrindir, biz kendimize vazife çıkarıyoruz ve yapıyoruz. Her türlü su; içme, sulama, kanalizasyon büyükşehir belediyesine aittir. Suyun hiçbir noktasında yokuz. Abonelik yapılır, kazılır edilir, motor düşer ama biz küfürü yeriz. Büyükşehir, küçük şehir bilmiyor, Arsuz bölgesi diyor. Bütün bunları toparladığımızda ilçe belediyesinin ne kadar az yetkiye sahip olduğunu, bu yetkiden yola çıkarak sadece bu yetkinin karşılığının geldiğini ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla mezbaha, su, itfaiye, mezarlık, 1/1000 dışında bütün planlar senin değil diyor, bunları Büyükşehir yapacak, ödenekler oraya gidecek. Doğru bilgi budur, bazı eleştirileri yaparken bunların ışığında yapmak gerekiyor. Biz bu işler bizimdir değildir demedik yine bu işlerin takipçisi olduk, yaptık ve olmaya devam edeceğiz,” dedi.
Ardından, Arsuz Kent Konseyi Genel Sekreteri Nihat Köklü, Arsuz kent Konseyi çalışmaları ve Konsey hakkında bilgilendirme yaptı. Kent konseyinin geleceğe dair planlarından bahsetti.

Arsuz Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.