Farkındalık Yaratan Etkinlik

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 21 Mart Çarşamba günü ‘Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’ dolayısıyla HATMEK Konferans Salonu’nda eğlenceli bir etkinlik düzenlendi.

21 Mart günü (21/3) down sendromlu insanlarda 21. kromozomun 3 tane olmasını simgeleyen tarih olması itibariyle önem taşıyan günde, engelli bireylere her konuda gösterdiği hassas tutumunu, downlu bireylerin haklarını korumak için de sergileyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, özel bir etkinliğe daha imza attı.

Farkındalık oluşturmak ve down sendromlu bireyleri topluma kazandırmak adına düzenlenen etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Erdem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri katılım gösterdi.

HBB ŞEHİR TİYATROSU’NDAN ANİMASYON GÖSTERİSİ

Başkan Savaş’ın down sendromlu çocuklarla teker teker ilgilenerek fotoğraf çekildiği, farkındalık yaratan etkinlik, Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarının müzik eşliğinde çocuklarla birlikte gerçekleştirdiği animasyon gösterisiyle başladı. Ardından yüz boyama ve sosis balon ile buluşan çocuklar, müzik eşliğinde dans ederek doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı. Hazırladıkları gösterileri de sahneleme fırsatı bulan down sendromlu çocuklar, gerçekleştirdiği showlar ile etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Onuncu Yıl Marşı’nın Türk Bayrağı eşliğinde hep bir ağızdan söylenmesi ile noktalandı.

Farkındalık Yaratan Etkinlik Farkındalık Yaratan Etkinlik Farkındalık Yaratan Etkinlik

Önceki İçerikİTSO ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Projesi protokolü imzalandı
Sonraki İçerikBaşkan Culha’dan Anlamlı Ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.