İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu’ndan Suriyeli Çocuklara Eğitim

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Karikatür ve Mizah Topluluğu, Suriye’deki iç savaştan ülkemize sığınan ve mizaha ilgi duyan yetenekli Suriyeli çocuklara KARİKATÜR ÇİZİM EĞİTİMİ vermek üzere Kırıkhan’da bir eğitim programı düzenledi. Çocuklar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu üyeleri çocuklarla sohbet etti ve onların hikâyelerini dinledi. Çocuklara kendi çizdikleri sevimli yaka kartlarını hediye eden İSTE’li öğrenciler, Suriyeli sığınmacı çocuklarla tanıştıktan sonra hep birlikte atölyeye geçip karikatür derslerine başladılar. İlk hafta temel çizim eğitimi alan çocuklar, ikinci hafta ise İSTE’li öğrenciler tarafından verilen karikatür çizim eğitiminin ardından kendi karikatürlerini çizdiler.

Çoğunlukla barış-çocuk ve çocuk-sanat temalı karikatürlerin çizilmesi dikkat çekti. Gerçekleştirdikleri etkinlikten büyük keyif aldıklarını dile getiren İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu Üyeleri izlenimlerini: “Çocuklar öğrenmeye çok istekli, biz onlara yapabildiklerinden bir fazlasını öğrettikçe daha fazlasını yapabilmek onları çok mutlu ediyor ve bunu gözlerinden okuyabiliyorsunuz. Ayrıca zihinlerinde oluşturduklarını ifade etme biçimleri de yetenekli olduklarını işaret ediyor. Hem çocuklar hem de bizim için oldukça verimli, renkli ve eğlenceli bir etkinlik oldu” şeklinde aktardılar.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Yuva Derneği Kırıkhan Toplum Merkezi’nin saha sorumlusu Nurşin ALTUNAY; “Biz Suriyeli çocukları psikolojik olarak güçlendirmeye, onların iletişim becerilerini kuvvetlendirmeye ve adaptasyon süreçlerini destekleyici aktiviteler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte verdikleri karikatür eğitimi ile bizi destekleyen İSTE’li gençlerin enerjisi müthişti. Çocuklarla gerçek birer bağ kurdular ve onlara bilgilerini aktarmak için özveri gösterdiler. Suriyeli çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Çocuklarımızın çizeceği karikatürler ile bir karikatür yarışmasına katılmayı düşünüyoruz. Projemizi ve çocuklarımızı içtenlikle destekleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü’ne ve İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Karikatür ve Mizah Topluluğu olarak 3-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Teknoversite Günleri’nde çocuklarla birlikte bir karikatür sergisi açmayı istediklerini belirten Topluluk Danışmanı Arş. Gör. Alper YANAR; “Çocuk, insanın en saf ve temiz halidir. Çocukların oyunları, umutları, hayalleri, mutluluğu ve sevinci büyük olur. Çocuklar verimli topraklar gibidir; ne ekerseniz onu biçersiniz. Biz İSTE ailesi olarak çocuklara sevgi, bilgi, bilim ve sanat aşılıyoruz. Onlardan da bunları büyütmelerini bekliyoruz” dedi.

İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu’ndan Suriyeli Çocuklara Eğitim İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu’ndan Suriyeli Çocuklara Eğitim İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu’ndan Suriyeli Çocuklara Eğitim

Önceki İçerikİSTE’nin İlk Ön Kuluçka Merkezi “KUVÖZ” açıldı
Sonraki İçerikArsuz’da 18 Mart Töreni
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.