Kafatası Parçalandı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Suriye sınırında geçirdiği motosiklet kazası sonucu; yüz kemiğinde, kafa kemiğinde, göz çatısında kırıklar oluşan ve şuuru kapalı olarak ambulansla İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirilen Ahmet Hamidi (17), Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan’ın gerçekleştirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Kazadan sonra yüzü tanınmayacak hale gelen Ahmet Hamidi, ameliyat sonrası verdiği yaşam mücadelesinin ardından, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

“Motor kullanırken mutlaka kask takın”
Hastanın durumu hakkında bilgiler veren Op. Dr. Mehmet Koparan, motor kazalarında kaskın kurtarıcı etkisinin olduğuna dikkat çekerek, “Hasta, Acil Servis’e getirildiğinde; bilinci kapalıydı, kafa ve yüz kemiklerinde açık ve birden fazla kırık mevcuttu. Hastayı acil olarak Genel Yoğun Bakım’a aldıktan sonra, cerrahi hazırlıkları tamamladık. Üç saat süren ameliyat sonrası tekrar yoğun bakıma alındı. Ardından bilinci açılan hastamızı taburcu ettik. Motor kazalarında kafatası ve yüz kemiklerinde kırık ve yaralanmaları olabiliyor. Kask takmaları konusunda tüm sürücülerimizi uyarıyoruz. Bu konuda Ali, hayatta kaldığı için çok şanslı” açıklamasında bulundu.
17 yaşındaki yeğeni Ali’nin tekrar hayata dönmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Dayı Ali Hamidi ise, “Çok mutluyum. Kazadan sonra yeğenimin yaşamayacağını düşünüyordum. Fakat şuan sağlığına kavuştu. Doktorumuz Mehmet Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kafatası Parçalandı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu Kafatası Parçalandı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.