Erasmus + Gençlik Değişimi Projesi ile Belenli Gençler Romanya’da İlk Yardım Eğitimi Aldılar

15-24 Şubat 2018 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu şehrinde ‘Sentire’ Derneği ve Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığıyla Erasmus+ ‘Stay alivE+’ adlı gençlik değişimi projesi Romanya’nın ev sahipliğinde Türkiye, İtalya, Bulgaristan ve İspanya’dan gelen toplam 45 katılımcı ile gerçekleşti. Projeye Belen Kaymakamlığı’nı temsilen 3 Öğretmen 6 Üniversite Öğrencisi katıldı.
Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM projenin konusunun; ilk yardım ve aşamaları, bilinç durum değerlendirmesi, kanama vakalarında müdahale basamakları, solunum ve dolaşım yollarından kaynaklanan rahatsızlıkların giderilmesi, hastaya ilk müdahalenin önemi, doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi, şok makinesinin nasıl kullanıldığı olduğunu belirtti. İnsan hayatı için en önemli faktör olan ilk yardımı A’dan Z’ye öğrendiklerini paylaştı. Bunun yanı sıra Erasmus+ 8 temel anahtar yeterliliklerin katılımcılara farklı aktiviteler, değişik oyunlar, tiyatro, kısa filmler eşliğinde ve eğlenceli bir biçimde aşılandığından bahsetti.
Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN ise; yine farklı bir konuda Erasmus+ projesi ile gençlere yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı sunduklarını, gençlerimizin kişisel ve sosyal alanda gelişimleri için her zaman arkalarında olduklarını ifade etti. İlk yardımın öneminden ve bunu öğrenmenin hayatta büyük bir adım olarak nitelendirilebileceğini söyleyerek insan hayatını kurtarmanın ilk aşaması olduğunun altını çizdi.
Gençlerin ilk defa yurt dışı deneyimi yaşamalarına fırsat tanıdıkları ve Belen’den yurtdışına kültürel dostlukların ve projelerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği için Belen Kaymakamlığı olarak çok mutlu olduğunu dile getirdi.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.