Sevgi emek İSTEr

Kurulduğu günden bu yana toplumsal sorunlara ışık tutulması adına, kurumlar arası işbirliği yaparak öğrencilerine desteğini sürdüren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Sosyal Sorumluluk Projesi programı kapsamında öğrencilerini evlilik öncesinde yapılması gerekenler konusunda bilgilendirdi. İSTE Merkez Kampüs, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sunumunda, Sağlıklı bir evlilik için ne yapılmalı? Evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları? Hayat arkadaşımı nasıl seçebilirim? vb. gibi konularda öğrencileri bilgilendiren Psikolog Gülşen SAYGILI; “Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı-koca ilişkisinden alır” dedi.

Sağlıklı evlilik ilişkisinin, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahip olduğunu belirten SAYGILI; “Hayatta her şey gibi mutlu olmak ta çaba ister. Mutluluk kişilerin birbirleriyle sağlıklı ve doyurucu etkileşimler kurmaları sonucunda vardıkları bir noktadır. Stres yüklü bir karı-koca ilişkisi, ailenin tüm bireylerinde doğrudan stres yaratır” dedi.

İletişimin, her türlü karşılıklı ilişkinin temel faktörü olduğunu belirten Eğitimci Psikolog SAYGILI; “İletişim denince pek çok kişinin aklına karşılıklı konuşma ve diyaloglar gelmektedir. Oysa iletişim, ne söylendiği, nasıl söylendiği, niçin söylendiği, ne zaman söylendiği, hatta ne söylenmediğidir. İletişim ağızdan çıkanlar kadar bir şeyi söylerken ki; yüz ifadesinin, jest ve mimiklerin, bedenin duruşunun, ses tonunun ve o andaki duygunun ne olduğudur. Sağlıklı bir ilişki ancak sağlıklı bir iletişim kurulmasıyla oluşacaktır” dedi.

Kişinin evlenmeye karar vermesi ve eşini seçmesinin, hayatında aldığı en önemli kararlardan biri olduğunu belirten SAYGILI; “Eş seçimi öyle acelece verilebilecek bir karar değildir. Evlenmek için verilen karar; kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının geleceğini ve ailenin bütün olarak nasıl bir hayatı ortaya koyacağını belirler. Eşinizi tanımadan önce kendinizi tanımalı ne istediğinizi bilmeli, sonra eşinizi seçmelisiniz” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, katılımlarından ve sunumlarından dolayı Evlilik Öncesi Eğiticisi Psikolog Gülşen SAYGILI’ya ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinliğin sonunda, İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet NAZ, günün anısına Psikolog Gülşen SAYGILI’ya teşekkür ederek katılım sertifikası ve hediye takdim etti.

Sevgi emek İSTEr Sevgi emek İSTEr Sevgi emek İSTEr

Önceki İçerik1 Mart Muhasebeciler Haftası başladı
Sonraki İçerikİTSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.