Kore Gazisi Mehmet Şeker’e “Barış Büyükelçiliği Beratı”

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği tarafından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi Üyesi Kore Gazisi Mehmet Şeker’e takdim edilmek üzere “Barış Büyükelçiliği Beratı” düzenlendi.

Kore Gazisi Mehmet Şeker’e “Barış Büyükelçiliği Beratı”

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Sang-Hoon LEE tarafından imzalanarak gönderilen “Barış Büyükelçiliği Beratı” İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün eşliğinde Gazi Mehmet Şeker’e takdim edildi.

21 Şubat 2018 Çarşamba günü saat: 11.30’da gerçekleşen berat takdim töreninde; İlçemiz Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Orhan Akkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından Üsteğmen Bilal Şimşek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan ve Dernek Üyesi Gaziler hazır bulundu.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda hazirun ile bir araya gelen Kaymakam Soytürk günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasında, “Hiç şüphesiz, Şehitlik ve Gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir.” dedi.

Kore Gazisi Mehmet Şeker’e “Barış Büyükelçiliği Beratı”

Bu anlamlı gün vesilesiyle, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve tazimle andığını bir kez daha vurgulayan Kaymakam Soytürk, “Şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerini de saygıyla selamladığını ifade ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle, sabır ve metanet ile bu zor günlerin hep birlikte üstesinden geleceğiz” dedi.

Kaymakam Soytürk, Barış Büyükelçisi Resmi Bildirisini sesli bir şekilde okumasıyla duygu dolu anlar yaşandı.

Resmi Bildiride şöyle yazıyordu;Sayın Mehmet ŞEKER

“Kore Savaşı sırasında sizin ve ülkenizin, Kore Cumhuriyeti’nin hürriyeti ve demokrasinin korunmasında göstermiş olduğunuz yardımlardan dolayı, Kore halkı adına, sonsuz teşekkürlerimi sunmaktan onur duyuyorum.

Özgür ülkemizin devamı için, aziz fedakârlığınızın hatırasını kalbimizde daima muhafaza edeceğiz.

Minnet dolu takdirlerimizle, değerli katkılarınızdan dolayı, sizi, Kore Cumhuriyeti halkının bütün iyi dilekleriyle “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” ilan etmekten onur duyuyor, iki ülke arasındaki saygı ve dostluğun gelecek nesillere örnek olacak şekilde ebediyen devam etmesi umuduyla, size bu Savaşa Katılma Madalyası ile Belgesini sunuyorum.”

Kaymakam Soytürk, Barış Büyükelçisi Belgesini Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin’in takdim etmesinin uygun olacağını belirterek, sözü kendisine bıraktı.

Kurmay Albay Aykar Tekin yaptığı konuşmasında, “Ne mutlu bizlere ki, vatanı, bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız. Bu uğurda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, siz kahraman gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” diyerek Barış Büyükelçisi Beratını Gazi Mehmet Şeker’e takdim etti.

Derin duygular içerisinde bulunan 88 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Şeker, bu gurur ve mutluluk verici anın yaşanmasına vesile olan başta Kaymakamımız olmak üzere protokol üyelerine ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, “Vatan ve millet için her daim göreve hazırız” dedi.

Şanlı tarihimizin yaşayan abideleri kahraman gazilerimiz ile yakından ilgilenerek duygularını paylaşan Kaymakam Soytürk, günün anısına bir de fotoğraf çekildi.

Kore Gazisi Mehmet Şeker’e “Barış Büyükelçiliği Beratı” Kore Gazisi Mehmet Şeker’e “Barış Büyükelçiliği Beratı” Kore Gazisi Mehmet Şeker’e “Barış Büyükelçiliği Beratı”

Önceki İçerikArsuz’da Evlilikte Sağlıklı İletişim Semineri
Sonraki İçerikLarva Mücadelesi Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.