Elektrik Ağı ‘Görsel Eğitim Aracı’ İSTE’de

Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ; dağıtım hizmeti verdiği 19 ilde mesleki eğitim faaliyetleri sürdürüyor. Bu kapsamda, elektrik-elektronik alanında öğrenim gören meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve mühendislik fakültelerindeki öğrencilere ve alan öğretmenlerine yönelik mesleki eğitim veren “Görsel Eğitim Aracı” İSTE’li öğrencilerin misafiri oldu. Öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğu eğitim turuna İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ de katıldı. Yüksek gerilimin, oluşabilecek arkların önlenmesi için ne gibi çalışmaların yapıldığının etkileşimli olarak gösterildiği ve elektriğin ana trafolardan evlerde kullanılmasına kadarki sürecin adım adım uygulamalı olarak anlatıldığı eğitim, mühendis adayı İSTE’li öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

2016 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve halen İSTE’de Yüksek Lisans Öğrencisi olarak eğitim almaya devam eden Enerjisa Yetkilisi Elif BAYRAMOĞLU; “İSTE mezunu olarak burada olmaktan ve kendi üniversitemin eğitim süreçlerine katkıda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Elektrik alanında 3 dağıtım şirketine bakan firmamız Ülkemiz genelinde 19 ilde faaliyetlerini sürdürmekte ve eğitime büyük önem vermektedir. İlk aşamada işe yeni başlayan personelin eğitimi için kullanılan görsel eğitim aracımızın, sonrasında teknik alanda ilerlemeyi planlayan tüm gençlerimize faydalı olabileceği düşünüldü. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolle teknik eleman ve mühendis yetiştiren eğitim kurumlarına gidiyoruz ve arkadaşım Elektrik-Elektronik Mühendisi Abdulkadir PERK Bey ile birlikte bilgilerimizi uygulamalı olarak paylaşıyoruz. Amacımız bir farkındalık yaratmak, iş sağlığı ve güvenliği anlamında da bilgi aktarımı yapmak ve mühendislik öğrencilerimizin bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunmaktır” dedi.

Elektrik Ağı ‘Görsel Eğitim Aracı’ İSTE’de Elektrik Ağı ‘Görsel Eğitim Aracı’ İSTE’de

Önceki İçerikHatay Valiliğinden Özel Güvenlikçiler Duyurusu
Sonraki İçerikİskenderun’da Esrar Operasyonu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.