İSTE Kütüphanesi “Teknoversite Vizyonu” ile gelişiyor

İSTE Kütüphanesi, Teknoversite vizyonunun gerektirdiği biçimde; her geçen gün hem teknolojik hem de kaynak açısından giderek güçleniyor. Kullanıcıların kütüphane hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmesi için teknolojiden ve teknolojik cihazlardan faydalanılıyor.

Bu kapsamda, engelli öğrencilerin de rahatlıkla kullanabileceği ‘Otomatik Ödünç/İade Makinası’ ile ‘Katalog Tarama Makinası’ devreye alındı. Katalog Tarama Makinası, Kütüphane’de bulunan kitapların mevcut durumu (rafta/rafta değil, ne zaman iade edilecek vb.) hakkında güncel bilgiler sunarak, kullanıcılara zaman kazandırıyor. Otomatik Ödünç/İade Makinası ise özellikle Kütüphane’nin yoğun olduğu saatlerde ve mesai saatleri dışında, kullanıcıların istedikleri kitapları daha kolay alabilmelerini ve bırakabilmelerini sağlıyor. Öğrenciler, tüm işlemlerini kartlarını ilgili cihazlara okutarak kolaylıkla kendi kendilerine yapabiliyor. Kütüphane içerisinde bulunan kaynaklara, kullanılan Açık Erişim Sistemi ile diğer üniversitelerin öğrencileri de ulaşabiliyor. Kullanıcıların kütüphaneyi daha etkin kullanabilmeleri için ayrıca bir mobil uygulama kullanılıyor.

Koleksiyonunu da her geçen gün zenginleştiren İSTE Kütüphanesi’nde bulunan Çalışma Salonu’nda öğrencilerin kütüphane kaynaklarını sessiz ve rahat bir ortamda inceleme imkânı sunuluyor.

İSTE Kütüphanesi “Teknoversite Vizyonu” ile gelişiyor İSTE Kütüphanesi “Teknoversite Vizyonu” ile gelişiyor

Önceki İçerikGenelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR Hatay’da
Sonraki İçerikHatay Şubat Ayı Fetö Verileri Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.