İTSO’da Deniz Otobüs seferleri projesi Tanıtıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Kent Konseyi işbirliğiyle Deniz Otobüs seferleri projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Hatay’ın Samandağı ve İskenderun’dan Mersin, Kıbrıs, Gazimagusa ve Beyrut seferleri ile ilgili başlatılacak olan Deniz Otobüsü seferleri ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, proje en yetkili kişiler tarafından hazırlanan görsellerle anlatıldı.
Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO adına yönetim kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ilk olarak söz aldı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptığı konuşmasında; “Sözlerime başlamadan önce, Afrin’de hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Ülkemiz tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın zaferle neticelenmesini diliyor, kahraman askerlerimizin sağ salim ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Değerli Misafirlerimiz, Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 2 yıldır Hatay Deniz Otobüsü projesiyle ilgili araştırma ve çalışmaların yapıldığını yerel basından takip etmekteyiz. Proje kapsamında, sefer fizibilite raporları ve gemi iskelesi çalışmalarının yapıldığını duymaktayız. Bugünkü toplantımızda, söz konusu projenin detayları, Hatay Büyükşehir Belediyemizin değerli yetkilileri tarafından bizlere aktarılacaktır. Ben bizlerle paylaşacakları bilgilerden dolayı kendilerine şimdiden teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.
Ardından söz alan Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, yaptığı kısa konuşmasında, projenin Deniz şehri Hatay için önemli olduğuna vurgu yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, (HADO) Deniz Otobüsü projesi hakkında detaylı bilgiler vererek şöyle konuştu: “2 yıl önce başlanan proje Hatay için hayati önem taşımaktadır. Deniz şehri olan İskenderun, Samandağı sahillerinden yapılacak olan bu deniz seferlerinin şehrin turizminin ve deniz ulaşımının gelişmesi için çok önemli katkı vereceğine inanıyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce bu projeye başladık. Bir ay öncesinde de izinler başta olmak üzere sefer fizibilitesi, gemi iskelesi gibi çalışmalarımızı da tamamladık. İskenderun Türkiye’nin en önemli liman şehirlerinden biri, bu bakımdan Deniz taşımacılığının bir önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı, Kıyı ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile Deniz otobüsü projesi konularında görüşmelerimiz oldu. Bakanlık yetkilileri de Hatay’da böyle bir projenin olması gerektiğini belirterek bizleri daha da cesaretlendirdiler. Geç kalınmış bir projeyi hayata geçirmek için çalışmaktayız. Projeyi halkımıza anlatıyoruz ve olumlu tepkiler alıyoruz” dedi. 23 Nisan 2018 tarihinde İskenderun Limak Port İskelesinden Mersin’e ilk seferin yapılacağı belirtilen toplantıda ayrıca, İskenderun ve Hatay halkının deniz otobüs seferleri ile ilgili hazırlanan röportajlar da yer aldı. Bilgilendirme toplantı soru cevap şeklinde son buldu.
İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyesi Bülent Seküçoğlu, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Erten, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert. HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, Esnaf Oda Başkanları, İTSO Meclis üyeleri ve davetliler katıldılar.

İTSO’da Deniz Otobüs seferleri projesi Tanıtıldı İTSO’da Deniz Otobüs seferleri projesi Tanıtıldı İTSO’da Deniz Otobüs seferleri projesi Tanıtıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.