İtso Heyeti, Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu İle Birlikte Cilvegözü Ziyaret Etti

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve STK Genel Başkanları ile birlikte Reyhanlı’da incelemelerde bulundular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Reyhanlıdan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları vererek, “Zeytin Dalı Harekatı konusunda tüm Uluslararası Camiayı, konuyu saptırmayı bırakıp teröre karşı net ve ortak duruş sergilemeye davet ediyoruz.Yurt dışındaki muhataplarımızla temas edip oradaki haklılığımızı iletiyoruz” dedi.

TOBB, Tesk, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, TÜMSİAD ve TÜRKONFED Başkan ve Temsilcilerinden oluşan heyet, Afrin’deki PKK/PYD-YPG saldırıları nedeniyle Hatay’ı ziyaret ettiler.

TOBB heyeti, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde AFAD çalışmasında şehit olan TEDAŞ çalışanı Şahin Elitaş’ın ailesine taziyeye ziyaretinde bulundular
.
Heyet, daha sonra Reyhanlı’ya geçtiler. Reyhanlı girişinde heyeti Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Oda ve Borsa Başkan ve temsilcileri karşıladılar.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve STK Temsilcileri Reyhanlı’da esnafı da ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundular. Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret ederek ilçeye yapılan roket saldırıları nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Reyhanlı Kaymakamlığı önünde STK Temsilcileri ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:.”Son dönemlerde Suriye’ye komşu şehirlerin büyük bir sorumluluk üstlendiklerine dikkat çekerek, “Reyhanlı’nın 92 bin nüfusu var. Misafir ettiği Suriyeli sayısı ise 125 bin. Reyhanlı kendi nüfusundan daha fazla misafiri ağırlamaktadır. Hatay’a baktığımızda bu rakam 390 bin. Dünyanın hiçbir yerinde bunun bir başka örneğini göremezsiniz”

Dünyanın Reyhanlı ve Hatay’dan alacağı büyük bir insanlık dersi olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu şehir Suriye terörünün bedelini ödedi. Allah’ın izniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyonla bu terörün belini kıracağız. Aynı medeniyetin ve kültürün mensubu olan bizlerin arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez, kimse aramıza fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Türkiye sivil toplumu ve iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Tüm uluslararası camiayı da konuyu saptırmayı bırakıp teröre karşı net ve ortak duruş sergilemeye davet ediyoruz. Yurt dışındaki muhataplarımızla temas edip oradaki haklılığımızı iletiyoruz.”

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve STK Genel Başkanlarının Reyhanlı ziyaretine
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyeleri Gassan Kuran ve M.Ali Bulut ta yer aldılar.

İtso Heyeti, Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu İle Birlikte Cilvegözü Ziyaret Etti İtso Heyeti, Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu İle Birlikte Cilvegözü Ziyaret Etti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.