Resmi Kurumlarına Ait İçmesuyu Ücretleri Belli Oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Genel Kurulu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında olağanüstü toplandı.

AKP, CHP ve MHP meclis üyelerinin katılımıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda resmi kurum ve kuruluşlardan alınan içmesuyu tarifesi ile HATSU bünyesinde bir adet şirketin kurulması konusu görüşüldü.

Yürürlüğe giren 7061 sayılı Kanun gereği kamu kurum ve kuruluşlarındaki içmesuyu ücreti yapılan düzenleme ile HBB Meclisi tarafından “2018 Yılı Ücret Tarifesinde” yer alan resmi kurumlara ait içmesuyu ücreti 8.50 TL’den 3.45 TL’ye düşürülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca meclis kararıyla, kamuya ait eğitim kurumları, yurtlar, okul pansiyonları ve hastanelerden abonelik, açma kapama, bağlantı, teminat, güvence bedeli, katılma payı ve benzeri ad altında herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Ayrıca resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği HBB Meclisi, HATSU bünyesinde “Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel Anonim Şirketi”nin kurulmasını oybirliğiyle kabul etti.

Resmi Kurumlarına Ait İçmesuyu Ücretleri Belli Oldu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.