İTSO Başkanı Yılmaz, “Afrin Zeytin Dalı Operasyonundan güçlenerek çıkacağız”

İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Meclisin açılışında yaptığı konuşmasında; “Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda bölgeye barış ve huzur getirilmesi amaçlanmaktadır. Sınıra giden Ordumuza ve Mehmetçiğimize Allah güç Güç kuvvet versin, hiç birinin tırnağına bile zarar gelmesin. Devletimizin ve ülkemizin bekası daim olsun. Askerlerimizin sağ salim bu operasyondan dönmeleri ise ortak temennimiz” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da Meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında; “2018 yılının İlk Meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz Yeni yılın ülkemiz ve bölgemiz açısından barış huzur ve ekonomik yönden de güçlü olmasını temenni ediyoruz” dedi.
İTSO Başkanı Yılmaz, “Afrin Operasyonunu iş dünyası olarak destekliyoruz”
İTSO Başkanı Yılmaz, konuşmasında Türk Ordusunun Afrin Zeytin Dalı Operasyonunu da değerlendirerek şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemiz tarafından Suriye’nin Afrin bölgesine Zeytin Dalı operasyonu başlatılmıştır. Bu operasyon kapsamında, ülkemizin sınırlarının oldukça yakınına yuvalanmış terör örgütlerinin yaratmış olduğu tehdidin ortadan kaldırılması ve bölge halkının bu teröristlerin baskılarından kurtarılarak, bölgeye barış ve huzur getirilmesi amaçlanmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemiz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terörle mücadele kapsamında alınan kararlara istinaden ve Birleşmiş Milletler Anlaşması’nda yer alan Meşru Müdafaa Hakkını kullanarak terör unsurlarını hedef almaktadır. Sınırlarımızda yaşanan terörizme kayıtsız kalınmayacağı, ülkemizin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade edilmeyeceği, herkesçe bilinmelidir. Nitekim Uluslararası kurallar, Zeytin Dalı operasyonunun meşru ve haklı bir mücadele olduğunu da kanıtlamaktadır. Yapılan bu operasyonların, ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyeceğine dair çeşitli söylemler olmaktadır. Ancak yaşanan bu zorlu süreçte, ülkemizin güvenliği ve huzuru diğer hususları ikinci planda bırakmaktadır. Ayrıca yaşanan sürecin, ekonomimize ciddi bir darbe vurmayacağına, bütçemize ve ekonomimize etkilerinin sınırlı olacağına inanıyoruz. Özellikle mali disiplinin korunarak, yapılan reformların kararlı bir şeklide devam etmesiyle, güçlü olan ekonomimizin önemli bir zarar görmeyeceğini düşünmekteyiz. Uzun zamandır terör örgütleriyle mücadele eden ülkemizin, 2017 yılının dış ticaret performansını incelediğimizde, karşımıza çıkan tablonun sevindirici olduğunu ifade edebiliriz. Konuya ilişkin kısaca bilgi paylaşmak gerekirse; Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bilgilere göre, 2017 yılında, ülkemiz tarafından yaklaşık 157 milyar dolarlık ihracat yapılırken, 230 milyar dolar civarında ithalat yapıldığı belirtilmektedir. 2016 yılı ile kıyaslandığında, ülkemizin ihracat tutarı %9,7 civarında artış kaydetmiş, ithalat tutarı ise % 15,5 civarında artış kaydetmiştir. İlimiz ile ilgili özet bilgiler paylaşmak gerekirse, 2017 yılında yapılan 2,33 milyar dolarlık ihracat ile Hatay, ülke ihracatının %1,48’lik bölümünü oluşturmaktadır. Yılın aynı döneminde Hatay tarafından yapılan 3,81 milyar dolarlık ithalat ise ülke genelindeki ithalatın %1,65’lik bölümünü oluşturmaktadır. Hatay; Adana, Mersin, Kayseri gibi üretim ve ihracatın yoğun olarak yapıldığı illeri geride bırakarak, ülke genelinde en fazla ihracat yapan iller arasında 10. sırada yer alırken, en fazla ithalat yapan iller arasında ise 7. sırada yer almaktadır.
2017 yılında, 2016 yılına göre dış ticaret hacminde artış olduğu bizleri memnun etse de, bölgemizde barış ve istikrarın tesis edilmesiyle, sınır bölgesi olan Hatay’daki ticari hayatın canlanacağına, bölge ekonomisinin daha da ivme kazanacağına inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, sınırlarımızda güven ve barışın kalıcı olarak sağlanmasını ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman askerlerinin zaferle, sağ salim ülkemize dönmesini temenni ediyoruz.
İş dünyası olarak, yapılan haklı mücadeleyi sonuna kadar desteklediğimizi ifade ediyor, sizlere saygılarımı sunuyorum.”
İTSO Meclisinde gündemde bulunan diğer maddelerde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İTSO Başkanı Yılmaz, “Afrin Zeytin Dalı Operasyonundan güçlenerek çıkacağız” İTSO Başkanı Yılmaz, “Afrin Zeytin Dalı Operasyonundan güçlenerek çıkacağız”

Önceki İçerikTSK, 2 Silah Arkadaşımızın Naaşlarına Ulaşılamamıştır
Sonraki İçerikResmi Kurumlarına Ait İçmesuyu Ücretleri Belli Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.