‘Hatay Kart’ İçin Marketlerini Arıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın 15 ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ‘Hatay Kart’ ile gıda alışverişi yapılaması amacıyla bakkal ve marketler ile anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

İnsanlara yardım ederken onları diğer insanların yanında utandırmamak, kırmamak ve onların ihtiyacına göre özgürce hareket edebilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Hatay Kart’, vatandaşların ihtiyaçlarını daha modern bir şekilde karşılayacak. Bu proje sayesine yardıma muhtaç kişilerin onurunu incitmeyen, saygın bir hizmet sunulacak.
Vatandaşların kendilerine verilen sosyal yardım kartını anlaşmalı marketler ve mağazadaki sisteme okutmaları halimde, kart ile ilgili bilgi alabileceklerini ifade eden yetkililikler, aynı zamanda kart sahiplerinin ne zaman yardım alabileceklerini ve kartlarında kalan bakiyeleri de öğrenebileceklerini belirtti.
BAKKAL VE MARKETLER İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI;
1- Ruhsatlı işletme sahibi olmak,
2- Sigortasız işçi çalıştırmıyor olmak,
3- Belediye tarafından haklarında herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamış olmak,
4- Market/Bakkal yüz ölçümü en az 70 metrekare alana sahip işletme sahibi olmak,
5- Barkod sistemi kullanıyor olmak,
6- Taklit, yasaklı, kirli, tarihi geçmiş ve bozuk ürün satmıyor olmak, bu hususlarda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamış olmak,
7- Hatay Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren yerel işletme olmak.
BAŞVURU İÇİN GETİRİLMESİ GEREKEN BELGELER
1- İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı,
2- Vergi levhası,
3- Bağlı olduğu Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi veya Sanayi Ticaret Odası Sicil Kaydı,
4- Faaliyet gösterdiği sınırlarda yer alan ilgili belediyeden ‘Belediye tarafından haklarında herhangi bir cezai yaptırım uygulanmadığına dair belge’,
5- Faaliyet gösterdiği sınırlarda yer alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ‘ Taklit, yasaklı, kirli, tarihi geçmiş ve bozuk ürün hususlarında herhangi bir cezai yaptırım uygulanmadığına dair belge’
6- Olması halinde çalışanlara ait SGK kayıtları
Yukarıdaki başvuru koşullarını sağlayan bakkal ve marketlerin 10.01.2018 ile 09.02.2018 tarihleri arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Birimine başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

‘Hatay Kart’ İçin Marketlerini Arıyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.