Deniz otobüsü seferleri başlatmak için geri sayım başladı

İskenderun’dan Mersin, Gazimağusa ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergâhta deniz otobüsü seferleri başlatmak için geri sayım başladı.
Hatay Kent Konseyi, Defne Kent Konseyi ve İskenderun Kent Konseyi temsilcileri, 24 Ocak Çarşamba günü ‘Deniz Otobüsü HADO’ ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, HBB Engelliler Meclis Başkanı Hüseyin Ataşer, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Arsuz Kent Konseyi Genel Sekreteri Nihat Köklü, Defne Kent Konseyi Genel Sekreteri Gül Taşdelen, kent konseyi yönetim kurulu üyeleri, STK önderleri ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.
Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytindalı Operasyonu’nda vatani görevini yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) başarı dileyen Kimyon, kent konseyi olarak Mehmetçiğe dua ettiklerini ve hedeflerine ulaşarak sağ salim memleketlerine dönmeleri temennisinde bulundu.

Ardından HADO hakkında görüşlerini bildiren Kimyon, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile Hatay ülkenin parlayan yıldızı haline geldi. Özellikle EXPO 2021 ve gastronomi başarıları son zamanlarda ülke gündemini yakından ilgilendiriyor. Bununla birlikte HADO’nun da Hatay’da faaliyet göstermesinin başarılarımızı taçlandıracağı görüşündeyim. Bu projeyi desteklediğimizi ve heyecanla beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Cömert, “ Yaklaşık 2 sene önce bu projeye başladık. Bir ay öncesinde de izinler başta olmak üzere; sefer fizibilitesi, gemi iskelesi gibi çalışmalarımızı da tamamladık. Böyle güzel bir çalışmayı kent konseyimizin de destekliyor olması bizi oldukça heyecanlandırıyor ve enerjimizi yükseltiyor. Projeye ilgi yoğun. Hatay’ın kara yolu var ama başka hiçbir şeyi yok. Demir yolu da yok deniz yolu da. Dünyanın en ünlü sahillerinden birine sahibiz ama bu maalesef kullanamıyorduk. Deniz yoluyla dünyaya nasıl açılabiliriz diye düşündük. İlk önce Ulaştırma Bakanlığına Kıyı ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü ile deniz otobüsü projesi hususunda görüşmeler gerçekleştirdik. Onlar da Hatay’da böyle bir projenin olması gerektiğini belirterek bizi biraz daha cesaretlendirdiler. Ben Ulaştırma Bakanlığına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Geldiğimiz noktada bu projeyi Hatay Ulaşım A.Ş. (HATULAŞ) ile gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Cömert, “11 Ocak Perşembe günü toplanan HBB Meclisi’nde, Ulaşım Daire Başkanlığının görev ve yetki alanında bulunan toplu taşımacılık hizmetlerinden, deniz yolu ile yolcu, yük ve araç taşımacılığı hizmetlerinin HATULAŞ şirketi ile 10 yıl süreyle çalıştırılması ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatının %0,5’inin Büyükşehir Belediyesine ödenmesi konusu meclis üyeleri tarafından oylanarak Ulaşım Komisyonuna havale edildi. 9 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan meclisten bu projenin oylanarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ulusal egemenliğe erişmemizin 23 Nisan’da İskenderun- Mersin Marina’ya ilk seferimizi düzenlemeyi istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Deniz otobüsü seferleri başlatmak için geri sayım başladı Deniz otobüsü seferleri başlatmak için geri sayım başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.