Kanser Farkındalık Ayı Etkinlikleri

Kanser günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır.
Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Günümüzde özellikle bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılmakta, tütün kontrolü, dengeli beslenme, fizik aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktadır.
Kanser farkındalık ayı, halkı bilgilendirme-bilinçlendirme çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Bu kapsam çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı, İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğünce hekim ve sağlık personelimiz tarafından gebe eğitimi, lohusa eğitimi, anne sütü eğitimi, her yaştan insanımıza verdiğimiz eğitimler dâhilinde, Kanser Farkındalık Ayı Etkinlikleri çerçevesinde anasınıfı öğrencilerimize eğitimler verilmiştir. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, kötü alışkanlıklarının anlatımı, erken tanının önemi, kişisel bakım,hijyen,akıllı ilaç kullanma vb. konularda farkındalığı arttırılmıştır.Ayrıca sınıflarda öğretmenlerin katkılarıyla bu konuda pankart,afiş hazırlama ve klip çekme etkinlikleri yapılmıştır.İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak “Ağaç Yaş İken Eğilir” bilinci ile sağlıklı yaşamın,kanserden korunmanın küçük yaşlardan itibaren bilincini aşılamak,eğitimini vermenin gerekliliği ile anasınıflarına bu bilinci vermeye çalıştık.Bu sayede öğrencilerimiz kendi hayatlarını,beslenmelerini,yaşantılarını bir koruyucu hekimlik örneği olarak sürdürülmek ve sağlıklı birey olmaları hedeflenmiştir.Tüm bu faaliyetlerin sonunda öğretmenlerin, öğrencilerimizin ve velilerimizin bilinçlendiği gözlemlenmiştir.
İskenderun KETEM birimi olarak, Kanser farkındalığını arttırmak amacıyla yaptığımız bu proje kapsamında, İskenderun Mithatpaşa Anaokulu, İskenderun Nene Hatun Anaokulu, Tek Koleji Anaokulu, İskenderun Akdeniz Sağlık meslek lisesi ve İSTE genç sağlık liderleri ile birlikte; İskenderun Kaymakamı Sayın Recep SOYTÜRK’ü makamında ziyaret edilerek, faaliyetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir.Sayın Kaymakamımız memnuniyetini ve teşekkürlerini iletmiştir. KETEM’in yaptığı çalışmaların takipçisi olacağını ve bu kapsamda yapılacak her türlü proje ve çalışmalara destek vereceklerini belirtmişlerdir. Bu projemiz anasınıfı,ilköğretim,lise ve üniversite öğrencilerimizle devam edip hem kendilerinin sağlıklı birey olmaları hem de onlar aracılığı ile koruyucu hekimlik yönünden kendi ailelerine ve etrafa örnek sağlıklı birey olmalarını hedeflemekteyiz. Önemli olanın; Sağlığımızı nasıl koruyacağımızı ve kanseri erken tanı ile nasıl yeneceğimiz bilincini yerleştirmektir. Herkese sağlıklı ve kansersiz bir yaşam diliyoruz.

Kanser Farkındalık Ayı Etkinlikleri Kanser Farkındalık Ayı Etkinlikleri

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.