Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun’dan anne babalara karne uyarısı:“KÖTÜ KARNEYE CEZA VERMEYİN

Yarı yıl tatili öncesi, karnesinde zayıfı olan öğrencilere ailelerin nasıl davranması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun, kötü karneye ceza vermenin, çocuklarda özgüven eksikliğine sebep olacağını vurguladı.

Karnedeki düşük notların, çeşitli sebeplerinin olabileceğini ifade eden Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun, “Yine bir karne dönemindeyiz. Kimi çocuklar için tatil heyecanı yaşarken, kimi çocuklar için ise tatil heyecanını bastıran bir hesap dönemindeyiz. Bu süreçte, ‘Notlarım ne olacak? Ailem ne düşünecek?’ gibi sorular çocukların zihnini bir hayli meşgul etmekte. Fakat unuttuğumuz bir şey var ki; karne bir ekip işidir ve sadece çocuğun değil, tüm aile bireylerinin karnesidir. Karne, ne kadar çocuğun karnesi gibi görünse de; anne- baba, çocuk, öğretmen, okul yönetimi, karnede görünen o notu etkileyen ekip arkadaşlarının karnesidir. Bu nedenle, çocuğun karnesinde görünen notlar, bu ekibin sağlıklı bir ekip olup olmadığının göstergecidir” açıklamasında bulundu.

“Karne kritiği için çocuğunuzla sohbet ortamı oluşturun”

Uzm. Psikolog Uygun, “Çocuklarınızın karnesine bakarken öncelikle O’nu, bu günlere sağlıklı bir şekilde geldiği için onu tebrik edin. Eğer karne siz ebeveynlerin istediği gibi gelmiyorsa, bu ekibin ne kadar sağlıklı olup olmadığının kritiğini öncelikle siz kendi içinizde gözden geçirin. Karne gününden birkaç gün sonra da, karne kritiğini yapmak için çocuğunuzla bir sohbet ortamı oluşturun. Bu yakın iletişim sayesinde, eğitim kavramının ne olduğunu hem çocuğumuz hem de biz keşfetmiş oluruz” dedi.

 

Önceki İçerikİskenderun ve Dörtyol’da Elektrik Kesintisi Meydana Gelecek
Sonraki İçerikDenizciler’de Açılan Dekoratif Pike Ve Örtü Dikim Kursu Yoğun İlgi Görüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.