İTSO ve Muhasebeciler Odası İşbirliğiyle düzenlenen Eğitim semineri yoğun ilgi gördü

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler işbirliğiyle düzenlenen ‘E-Bildirge, E-Defter Beyan Sistemi, Muhtasar ve aylık Prim Belgesi Birleşmesi ile E-Uygulamalar’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen seminerde TÜRMOB Eğitmeni Fatih Topkan ve İ.Serhat Özdemir tarafından seminere katılan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere sunum yapıldı.

İSMO Başkanı Yıldırım: “Teknolojiye yatırım yaparak bilgilerimizi güncelliyoruz”
Seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “Eğitim seminerimizin düzenlenmesinde emeği geçenlere başta İTSO yönetimi, Meclisi ve yetkililerine teşekkür ederek başlamak istiyorum. Muhasebeciler olarak defter kayıtları ve bu kayıtların elektronik ortama hızla geçilmektedir. Bizler de bu bağlamda sürekli eğitim seminerleri düzenleyerek meslektaşlarımızı ve üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Bir anlamda teknolojiye yatırım yaparak bilgilerimizi güncelliyoruz. Muhasebeciler Odası olarak her zaman eğitimin önemine dikkat çekiyoruz ve bu eğitimlerimiz artarak devam edecektir. Bu tür seminerler sayesinde son gelişmeleri en yetkili ağızdan aldığımız gibi, sorunların çözümü için de en yetkili mercilere dertlerimizi anlatma imkanı buluyoruz” dedi. İSMO Başkanı Merih Hasan Yıldırım konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Muhasebeciler olarak en büyük sıkıntılarımızdan biri de tahsilat. Tahsilat yapmayınca da makbuz kesmemiş oluyoruz. Haksız rekabetin önlenmesi ve maliye ile sıkıntı yaşanmaması için makbuz kesilmesi konusuna özen gösterelim.”

Seminer öncesi söz alan TÜRMOB Genel Başkan yardımcısı Prof.Dr. Cemal Yükselen, “Bu gün Dijital muhasebe ve vergi düzenleme konuları ve güncel bilgileri paylaşmak için buradayız. Bu kapsamda 74 odamıza eğitmen arkadaşlarımız ile birlikte eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Bu camiada en çok eğitim veren sürekli bilgiye yatırım yapan kuruluşların başında gelmekteyiz. Çünkü çok hızlı bir gelişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Sürekli zorunlu mesleki eğitim gerekliliği her an yayımlanabiliriz ve biz bunu hayata geçirdiğimiz andan itibaren bütün dünya da olduğu gibi hepimiz bu zorunlu mesleki eğitim çalışmaları içerisinde olma zorunluluğumuz vardır. TÜRMOB olarak ücretle değil hizmetle rekabet edebilmenin ortam ve koşulları ile ilgili çalışmalarımızın da son aşamasına geldik. Bu arada zamana endeksli ücret tarifesi bizim temel yaptırım uygulamalarımızdan bir tanesi onunla ilgili komite çalışmaları yaptık. Hatta Aralık ayında bunu Gelir İdaresi Başkanlığına da sunduk ve Gelir İdaresi Başkanlığı da çok mantıklı buldu. Ama bunu 2019’a hazırlayalım çalışalım denildi. Dolayısıyla biz de müşterilerimize verdiğimiz emeğin harcadığımız zamanın karşılığı hakkımızı alabilecek bir ücret tarifesini kısmet olursa 2019’a yönelik olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra kurumlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sorunları TÜRBOM olarak en yetkili birimlere ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Mesleğimiz çok teknolojik yazılımlarla ileriye doğru gidiyor. Birkaç yıl içerisinde mesleğimiz tam anlamıyla bir danışmanlığa doğru gidiyor. Dolayısıyla her şey artık elektronik ortamda yer almaya başladı. Evraklar da, elektronik ortamda ve Gelir İdaresi Başkanlığı da bizi o tarafa doğru götürüyor. Kısaca, işlemler artık elektronik ortamda yapılacak diyebiliriz. Artık biz o Bağımsız Denetim raporlarını o finansal tablodaki raporlarla müşterilerimize yön vereceğiz. Yeni değişim ve dönüşümlerle kendimizi hızlı bir şekilde hazırlamamız gerekir. Bu eğitimler de bu neden son derece önemlidir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

TÜRMOB Eğitmeni Fatih Topkan ve İ.Serhat Özdemir tarafından seminere katılan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere sine vizyon destekli olarak ‘E-Bildirge, E-Defter Beyan Sistemi, Muhtasar ve aylık Prim Belgesi Birleşmesi ile E-Uygulamalar’ konularında bilgiler verildi.
Seminer sonunda ise, İSMO Onursal Başkanı Alaaddin Özbübül tarafından TÜRMOB Genel Başkan yardımcısı Prof.Dr. Cemal Yükselen’e katılımlarından dolayı plaket takdim edilirken, İSMO Başkanı Merih Hasan Yıldırım tarafından da, TÜRMOB Eğitmeni Fatih Topkan ve İ.Serhat Özdemir’e plaket takdim edildi. Seminer sonunda ayrıca, İSMO Genel sekreteri İbrahim Kaynak tarafından Yusuf Gençoğluna Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı da takdim edildi.

İTSO ve Muhasebeciler Odası İşbirliğiyle düzenlenen Eğitim semineri yoğun ilgi gördü İTSO ve Muhasebeciler Odası İşbirliğiyle düzenlenen Eğitim semineri yoğun ilgi gördü İTSO ve Muhasebeciler Odası İşbirliğiyle düzenlenen Eğitim semineri yoğun ilgi gördü

Önceki İçerikKaptan Paşa Cami’nde Genel Temizlik
Sonraki İçerikOhal Altıncı Kez Uzatıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.