Samandağ,İskenderun,Mersin,Kıbrıs ,Lübnan’a Deniz Yoluyla Ulaşım Geliyor

Hatay büyükşehir belediyesi ulaşım dairesi başkanlığı tarafından hazırlanan deniz yolu ile yolcu ,yük, ve araç taşımacılığı hizmetinin Samandağ –İskenderun-Mersin-Kıbrıs-Beyrut arasında ulaşımın sağlanması yönündeki ocak ayı meclisinin gündem maddesi ulaşım komisyonuna havale edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sunumda bu projenin ulaştırma bakanlığına sunulduğu ve olumlu karşılandığı belirtildi. Bu projeyle Turizm potansiyelinin yükseltileceği,EXPO 2021 ‘de katkı sunacağı, inanç turizminin merkezi olan Hatay’a her anlamda bir akışın sağlanacağı, Hatayın markalaşması için katma değer sağlayacağı söylendi. Kıbrıs’ta okuyan öğrencilere daha güvenilir ve daha ucuz ulaşımın sağlanabileceği ifade edildi. Hem ulusal hem de uluslararası anlamda turizm açısından büyük ilgi gören ilimize alternatif ulaşımın sağlanmasını getirecek bir çalışma olduğu vurgulandı. Büyükşehir belediyesi tarafından satın alınması düşünülen gemilerin dünya standarlarında hızlı güvenilir ve ulaşımın rahatlıkla sağlanabileceği konforda oldukları ifade edildi. Hatayın marka değerini yükseltmek bir üst çıtaya yükseltmek için önemli bir çalışma yapıldığı söylendi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Konuyla ilgili büyükşehir meclisinde yaptığı konuşmada:” Hatay’ın bütününün refahı, mutluluğunu gözeten bir yerden davranmalıyız. Hatayda yaşayan bütün insanlara karşı sorumluyuz. İlimizin marka değerini yükseltecek, ileriye taşıyacak bütün projelere destek olmak,bu konularda kolaylık sağlamak durumundayız. Halkımızın güvenli ,ucuz ulaşımdan faydalanması için bu proje hayata geçmelidir. EXPO 2021 vizyonu açısından değerli bir çalışma olarak görüyoruz.İlimizde Kıbrıs’ta üniversite eğitimi alan gençlerimizi için ulaşım kolaylığı olacaktır. Aynı zamanda Ortadoğu ülkeleri ile insani, ticari ilişkilere de olumlu yansıyacaktır. Turizm potansiyelinin de geliştirilmesi açısından bir fırsat yaratacağını düşünüyorum.Bu konu Hatayla ilgili belki de ortaklaştırmamız gereken en önemli konulardan bir tanesidir. Hatay adına iyi bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu konu eğer olumlu olarak sonuçlanırsa, burada atacağımız imza bütünün imzası olur ve biz Hatay oluruz. “dedi.

• Ulaşım Dairesi Başkanlığının, görev ve yetki alanında bulunan toplu taşımacılık hizmetlerinden deniz yolu ile yolcu, yük ve araç taşımacılığı hizmetinin HATMES şirketi ile 10 yıl süreyle çalıştırılması ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatın %0,5’inin Büyükşehir Belediyesine ödenmesi konusu meclis üyeleri tarafından oylanarak Ulaşım komisyonuna havale edildi.

Samandağ,İskenderun,Mersin,Kıbrıs ,Lübnan’a Deniz Yoluyla Ulaşım Geliyor Samandağ,İskenderun,Mersin,Kıbrıs ,Lübnan’a Deniz Yoluyla Ulaşım Geliyor

Önceki İçerik4 Şubat “Dünya Kanser Günü” etkinliği gerçekleşti
Sonraki İçerik2018 Yılı İşsizlik Maaşı Belli Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.