İtso Heyeti Mersin’de Düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesine Katıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu ve Meclis üyeleri,
Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB)’nin organizasyonu ile Mersin’de düzenlenen Ekonomi zirvesine katıldı.
Mersin Divan Otel’de düzenlenen 1. Türk Arap Ekonomisi Zirvesi, T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan himayesinde, TURAB ev sahipliğinde ve Çukurova Kalkınma Ajansı İşbirliğiyle iş dünyası ve kuruluşlarının desteği ile Divan Otel de gerçekleştirildi. Zirve, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Yemen’li iş adamlarının katılımı ile uluslararası boyut kazandı.
Türk ve Arap iş dünyasını buluşturan zirveye, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Meclis Başkan vekili Erol Aygen, İTSO Meclis üyeleri ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de katılarak, böylesi önemli bir organizasyonda yer aldılar.
Mersin’de düzenlenen Türk-Arap Ekonomi zirvesine, Filmar Filtre, Kartal Palet Ltd.Şti, Bion Enerji A.Ş. On Fil Filtre A.Ş., Cem Emlak, Güven Makine Ltd.Şti, Bal Sürücü Kursu Ltd.Şti, Aygen Mekatronik Ltd.Şti., Arı İç Ticaret ve Erdem Filtre Limited Şirketi yetkilileri de katıldılar.
İTSO’nun, İskenderunlu iş dünyasını Mersin’de Türk ve Arap iş adamları ile buluşturan organizasyonun açılış konuşmasını yapan TURAB Genel Başkanı Canan Sunay; “Tarihi bağlantımız olan bu coğrafyada daha fazla barış ve istikrarın gelişmesine yönelik her türlü çaba ve fedakarlığı yapmak zorundayız. Türk ve Arap ülkeleri olarak inancımız gereği birbirimizin kardeşiyiz. Kardeşliğimizi ekonomi ve ticaret alanında berekete ve ortak kazanca çevirmek zorundayız. İslam coğrafyasında dünyanın en zengin ve verimli enerji kaynaklarının sahibiyiz.” Dedi.
İskenderun eski Kaymakamı ve Mersin Valisi Ali İhsan Su da zirvede verdiği önemli mesajında; Türk ve Arap ülkeleri arasında ortak tarihsel geçmiş ve birbirine yakın kültürel bağların kurulduğunu söyledi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerfattin Aşut, ise Türk-Arap ülkelerini ortak bir coğrafya, inanç ve kaderin birbirine bağladığını aktardı.
Zirvede önemli mesajlar veren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise; “Zirvenin başaralı geçeceğine, buradan çıkacak sonuçların ülkeler arasındaki dostluğu daha da pekiştireceğine dikkat çekti. Türk ve Arap toplumlarının uzun süredir aynı coğrafyada kader birlikteliği yaptığını hatırlatan Bakan, Elvan, toplumlar arasında sosyal, kültürel ve dini gönül bağlarının yanı sıra ekonomik ve ticari ilişkilerde de güçlü bir birlikteliğin söz konusu olduğunu ifade etti. Zirve’de Yemenden gelen heyet de Arapça sunumlar yaparak, Türk-Arap iş dünyasına ilişkilerin güçlenmesi ve ülkeler arasında yapılan ticari faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.
İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, Mersin’de düzenlenen 1. Türk-Arap Ekonomi zirvesini değerlendirerek; “İTSO Meclis üyelerimiz ve iş adamlarımız ile birlikte Mersin’de düzenlenen zirveye katıldık ve oldukça verimli geçti. Burada amacımız, Bölgemizden Ortadoğu ve Arap ülkelerine ihracat yapan firmalarımızı buluşturmak ve zirveye katılımlarını sağlamaktı. Bu tür önemli organizasyonlar İskenderun ve Odamız adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu tür organizasyonlar Hatay’da da gerçekleşir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İtso Heyeti Mersin’de Düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesine Katıldı İtso Heyeti Mersin’de Düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesine Katıldı İtso Heyeti Mersin’de Düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesine Katıldı

Önceki İçerikDünya Bankası Türkiye Koordinatörü Johannes Zutt Hatay Valisi Erdal Ata’yı Ziyaret Etti
Sonraki İçerikHatay Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.