Hatay Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı 11 Ocak Perşembe günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Belen ilçesi Seyirtepe Salonu’nda gündem dışı 9 maddenin görüşülmesi ile başlayan ve 74 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında şu kararlar alındı:

• Gündem dışı maddelerden biri olan HATSU Genel Müdürlüğünün finansmanı Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından karşılanacak ve İller Bankası A.Ş tarafından yürütülecek “İçmesuyu-Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı projelerine kullanılacak revize alt kredi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a kredinin kullanılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.
• 2018 yılı Denetim Komisyonu üyeliğine meclis üyelerinden Cengiz Yıldız, Rıfat Sarı, Mehmet Kalkan, Menderes Eker ve İbrahim Güzel seçildi.
• İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının 2018 yılı içerisinde çalıştırmaya devam olunacak Sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi.
• Ulaşım Dairesi Başkanlığının Hatay Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 15 ilçede yeni açılacak ticari taksi duraklarının işletmeciliği ve bu konudaki yetkilerin Belediye Encümenine verilmesi konusu Ulaşım komisyonuna havale edildi.
• Ulaşım Dairesi Başkanlığının, görev ve yetki alanında bulunan toplu taşımacılık hizmetlerinden deniz yolu ile yolcu, yük ve araç taşımacılığı hizmetinin HATMES şirketi ile 10 yıl süreyle çalıştırılması ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatın %0,5’inin Büyükşehir Belediyesine ödenmesi konusu meclis üyeleri tarafından oylanarak Ulaşım komisyonuna havale edildi.
• Belediye Başkanı tarafından seçilen meclise iade edilen 94 adet Dizel Otobüs Alımı Projesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından 10 milyon Euro’nun 2 milyon Euro’su hibe olmak kaydıyla 8 milyon Euro kredi alınmasıyla ilgili proje ve belgeleri için gerekli belgeleri imzalamak üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi konusu Plan Bütçe ve Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

HBB Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın, 9 Şubat Cuma günü saat 14.00’te HBB Meclis Toplantı Salonu’nda yapılmasına karar verildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti Hatay Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Önceki İçerikİtso Heyeti Mersin’de Düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesine Katıldı
Sonraki İçerikHatay’da İlk Ve Tek Yenidoğan Bebeklere Özel Ambulans
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.