HGC’NİN YENİ HİZMET BİNASI 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE AÇILDI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde eski Antakya evlerinde restorasyonu tamamlanan Hatay Gazeteciler Cemiyeti(HGC)’nin yeni hizmet binası ve basın müzesi açıldı.

Gerçekleştirilen açılışa Başkan Savaş’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, belediye başkanları, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, dernek üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, kanaat önderleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

YETİŞEN: “BAŞKAN SAVAŞ’IN DESTEĞİ İLE BU TARİHİ BİNAYI HATAY GAZETECİLER CEMİYETİ AİLESİNE KAZANDIRDIK”

Yeni hizmet binası ve basın müzesi hakkında bilgi veren Yetişen, “Cemiyetimiz 2010 yılından itibaren bu büyük aileye güzel bir tarihi Antakya evi yakışır diye arayışlara girmişti. En büyük hayalim başkanlık görevimi bırakmadan önce böyle bir mekânı gazeteci arkadaşlarıma kazandırmaktı. Binanın yapımı konusunda çok sıkıntılar çektik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın büyük desteği ile bu tarihi binayı Hatay Gazeteciler Cemiyeti ailesine kazandırdık. Binamızın diğer özelliği de basın müzesi ve kütüphane olarak hizmet verecek olmasıdır. Bu vesile ile cemiyetimizin bütün üyelerine, belediye başkanlarımıza, emeği geçen herkese ve hayallerimizin tükendiği anda binamızın yapımında bizlere cesaret veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederim” dedi.

Başta Hataylı gazeteciler olmak üzere tüm emekçi gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Savaş, “Samandağ’dan Payas’a kadar bütün ilçelerimizde çok değerli tarihi eserlerimiz var. Bu güzel tarihi dokumuz için bütün kurum ve kuruluşlarımız son yıllarda kendi içlerinde çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gücümüz yettiğince birçok tarihi dokuyu ayağa kaldırdık. Sayın Bakanımız da Uzun Çarşı için bizlere müjde verecekler. Uzun Çarşı müjdesi ile Hataylılar oldukça sevinecek. Bu tarihi binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve Hatay Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hatay Valisi Erdal Ata, “ Öncelikle Çalışan Gazeteciler Gününde sizlerle beraber olmak ve bu güzel hizmet binasının açılmasında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile çalışan gazetecilerimizin gününü kutluyorum. Hatay tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış oldukça değerli bir şehir. Burada göreve başladığımda meslek kurum ve kuruluşlarının tarihi evleri restore ederek kullanılması konusunda uyarılarda bulunmuştum. Gazeteciler Cemiyeti’nin burayı alması oldukça güzel olmuş. Ben Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen’e, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” İfadelerine yer verdi.

HGC’NİN YENİ HİZMET BİNASI 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE AÇILDI HGC’NİN YENİ HİZMET BİNASI 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE AÇILDI HGC’NİN YENİ HİZMET BİNASI 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE AÇILDI HGC’NİN YENİ HİZMET BİNASI 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE AÇILDI

Önceki İçerikOP. DR. OZAN TURGUT GELİŞİM’DE
Sonraki İçerikBelen Belediyesinde Kadro Heyecanı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.