İskenderun Belediye Meclisinde 8 Gündem Maddesi Görüşüldü

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Düzenlenen meclis toplantısında bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Bilindiği üzere bir süre önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan taşeron personelinin kadroya alınması noktasında açıklama yapmıştı. Ardından yayınlanan kanun hükmünde kararname ile süreç başlamış oldu. Belediyemizde çalışan taşeron personelimize kadrolarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Konu ile ilgili personel müdürlüğümüz gerekli işlemleri yapıyor.

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Bu konuda daha önce İskenderun ile riskli bölgeler ilan edilmişti. Şimdi yolun başındayız. Bundan sonra muhtarlar, vatandaşlar, evlerde ikamet eden kişiler ile tek tek görüşülecek. Kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz. Bir kişi bile mağdur edilmeyecek. Bu konuda ileri bir tarihte gerekli istişareleri yapmaya başlayacağız. İskenderun deprem bölgesi kent dönüşüm büyük bir önem arz ediyor. Bizler halkımıza en iyi hizmeti vermek için varız” diye konuştu.

Gündemde bulunan
1) Mülkiyetleri Belediyemize ait İsdemir Özel Güvenlik Bölgesi sınırı içinde kalan Karayılan mıntıkası 347 ada 1 nolu parsel 4.260,74 m2, Karayılan mıntıkası 346 ada 2 nolu parsel 4.888,55 m2 yüzölçümüne sahip olup, söz konusu parsellerin satışı yönünde karar alınması ve satış yetkisinin kullanılması yönünde Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Raporu,oy çokluğu ile kabul edildi.
2) 1. Mıntıka 2113 nolu parsel ve bahse konu parselin güneyindeki terkli alana yönelik çizilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ileri bir tarihte görüşülmek üzere geri çekildi.
3) Belediye Meclisinin 2018 Yılı içerisinde izin yapıp yapmayacağının, izin yapılacak ise izin yapacağı ayın belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi ileri bir tarihte görüşülmek üzere geri çekildi.
4) Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi ile Halit Akıncı, Levent Duman Osman Mesci,Özer Çağşar ve Bekir Bozdoğan denetim komisyonuna seçildi.
5) İskenderun ve Payas İlçeleri, İskenderun Demir Çelik A.Ş tarafından işletilen liman alanında bir kısım alanın iptali ve bir kısım alanın ilavesine yönelik 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,imar komisyonuna oy birliği ile gönderildi.
6) Belediyemiz Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince değerlendirme kurulunun oluşturulabilmesi için her siyasi partiden bir üye seçilmesi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi ile Mehmet Başlak,Gülden Özdemir ve İbrahim Yavuz değerlendirme kuruluna seçildi.
7) Belediyemizde halen görev yapmakta olan 28 adet sözleşmeli personelin 2018 yılında ödenecek olan net ücretlerinin belirlenmesi ve sözleşmelerinin yenilenerek çalıştırılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
8) İskenderun Lisesi Alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi konusunun incelenmesi için her gruptan meclis üyesi olacak şekilde alt komisyonda görev yapmak üzere üye sayısının ve isimlerinin belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile Bülent Özer,Emir Selim Yazar ve Hakan Ilgın alt komisyona seçildi.

İskenderun Belediye Meclisinde 8 Gündem Maddesi Görüşüldü

Önceki İçerikAlkollü içkilerin özel tüketim vergisi, yüzde 7,1 oranında arttı
Sonraki İçerikİskenderun’da Gösteri Yürüyüşlerinin Yerleri ve Güzergahları Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.