HATAY SOKAKLARINDA LEZZET ŞÖLENİ

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri seçilme mutluluğunu yaşayan Hatay sokakları bir lezzet şölenine sahne oldu.

HBB ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) iş birliği ile yöresel yemek yarışması düzenlendi.

HBB Mehteran Takımı’nın gösterisiyle ve Hatay halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmaya, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan’ın yanı sıra şehrin önde gelen isimleri katılım gösterdi.

Hatay’ın meşhur lezzetlerinden ekşi aşı ve oruk yapımı için düzenlenen yarışmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Savaş, “Yarışmamız gastronomi şehri Hatay’ımızın ilk organizasyonu. 36 tane yarışmacı ekibimiz var. Hatay iki büyük başarıya imza attı. Almanya’nın Düsseldorf şehrinde EXPO 2021’i Hatay kazandı. Bu zaferin ardından 31 Ekim’de UNESCO Hatay’ı 26’ncı gastronomi şehri ilan etti” ifadelerine yer verdi.

Ekşi aşı ve oruk yapımı için hazırlanan mutfaklarda üçer kişilik gruplarla hünerlerini tescillemek üzere çaba gösteren Hataylı yarışmacılar birbirinden güzel yemekler yaparak jürinin beğenisine sundu.

Yarışmanın sona ermesinin ardından birinci olan grubun üyelerinden Sefa Özdemir, Sefa Öksüz, Gülnaz Açık 1500 TL’lik ödüllerini Başkan Savaş’tan aldı. İkinci olan gruba 1000 TL, üçüncü olan gruba ise 500 TL ödül verildi.

HATAY SOKAKLARINDA LEZZET ŞÖLENİ HATAY SOKAKLARINDA LEZZET ŞÖLENİ HATAY SOKAKLARINDA LEZZET ŞÖLENİ HATAY SOKAKLARINDA LEZZET ŞÖLENİ

Önceki İçerikBelen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; Sosyal Hizmet Projelerinde “YILIN YEREL YÖNETİCİSİ”
Sonraki İçerikPac Meydanındaki Türk Bayrağı Ve İsmet İnönü Heykeli Törenle Kaldırıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.