TEKNOVERSİTE hayata farklı bakıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; öğretim üyeleri ve öğrencileri selamlayarak başlayan KANTEKİN; “Sevgili öğrenciler, buraya gelmeden önce Üniversitenizin misyon, vizyon ve TEKNOVERSİTE 1.0 Manifestosunu dikkatle inceledim. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli, TEKNOVERSİTE 1.0’da: “İskenderun Teknik Üniversitesi olarak bizim temel hedefimiz, kendine özgü bir eğitim/öğretim ve araştırma modeli oluşturarak, inovasyonu ve girişimciliği önceleyen ve teknolojiye odaklanan ‘özgün’ bir üniversite olmaktır. Bu hedef doğrultusunda, teknolojiyi üreten, heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen ve özgüveni yüksek bireylerin kendisini yetiştirebileceği ve geliştirebileceği, proje odaklı bir ‘ekosistem’ oluşturma arzusunda olduğunu, daima ‘Üniversite-Sanayi-Kamu-Toplum’ dörtlü sarmal işbirliği çerçevesinde çalışarak; yerel, ulusal ve evrensel problemlere kalıcı çözümler üretmek istediklerini, İSTE olarak, ‘insana’ yatırım yapmak istediklerini, yeni ve heyecanlı olduklarını, kendini arayan ve bulmak isteyen ve de bir ‘üniversite’ hayali olan herkesi, ‘birlikte başarmak’ için İskenderun Teknik Üniversitesi’ne beklediklerini ifade ediyor. Bu pencereden bakınca, Teknoversite penceresinden bakınca çok farklı bir akış açıcı olduğu görülüyor. İnsana yatırım yapmak kolay değildir. Bir arabayı, makineyi, bilgisayarı yanlış üretirseniz kırılır, bozulur ama yeniden üretilebilir, telafi edilebilir. Ama insan böyle değildir, bir insan kolay yetişmez, emek ister. Son yıllarda üniversitelerimizde çok güzel gelişmeler oluyor ve dünyaya örnek çalışmalar sergileniyor. İSTE de kısa zamanda örnek üniversitelerden biri olmuştur. Hayata farklı bir bakış açısı sunan Üniversitenizin, hocalarınızın ve gençliğinizin kıymetini bilin” şeklinde konuştu.

Konuşmasının bir çok yerinde gerçek hayat hikayelerinden örnekler vererek, zaman zaman öğrencilere sorular sorarak sıcak bir ortam oluşturan Eğitimci-Yazar Uğur KANTEKİN, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’ye, Konferansın düzenlenmesini sağlayan Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Bahattin GÖZÜBENLİ’ye, İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet NAZ’a ve İSTE öğrencilerine desteklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

TEKNOVERSİTE hayata farklı bakıyor TEKNOVERSİTE hayata farklı bakıyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.