Havalimanlarındaki Yeni Teknoloji ve İnovasyonlar İSTE’de Tanıtıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu, her yıl havacılık sektörünün önemli aktörlerini davet ederek kutladığı “7 Aralık’ta Dünya Sivil Havacılık Günü’nde” bu yıl ICF Antalya Airports firmasını konuk etti. Türkiye’nin önemli havalimanı terminal işletmecilerinden biri olan ICF Antalya Airports firmasını temsilen Genel Müdür Yardımcısı Melih DİPOVA, İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte “Havalimanı Terminal İşletmeciliğinde Yeni Teknolojiler ve İnovasyon” konusunda bir seminer verdi ve soruları yanıtladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet YAPICI; “Tüm sektörün ve öğrencilerimizin “7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü” kutluyorum. İSTE SHYO olarak, havalimanı terminal işletmeciliğine büyük önem veriyoruz. Bu alanda, ders müfredatında yer alan mesleki ve yabancı dil eğitimleri sizleri geleceğe hazırlayan büyük adımlardır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin hassasiyetle üzerinde durduğu İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programını Üniversitemizde hayat buldurarak, siz değerli öğrencilerimizi hem iş hayatına hazırlayıp hem de istihdam alanı oluşmasına vesile olduğu için kendilerine hepiniz adına teşekkür ediyorum. İDE kapsamında İSTE SHYO Havacılık Yönetimi öğrencilerine kontenjan sunan ve sonrasında istihdam eden ICF Antalya Airports Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısına özellikle teşekkür ediyorum. 2017 yılı Bahar döneminde 5 öğrencimize İDE programı kapsamında ICF Antalya Airports bünyesinde imkân tanınması ve bu 5 öğrencimizden 2’sinin program sonucundaki başarılı performanslarından dolayı kadroya alınarak istihdam edilmiş olması bizleri çok memnun etmiştir” dedi. 2018 Bahar dönemi için de 13 öğrenci için kontenjan sözü alındığından bahseden Prof. YAPICI, konferansın İSTE ile ICF Antalya Airports arasında işbirliğinin artmasına katkı yapması temennisi ile konuşmasına sonlandırdı.

ICF Antalya Airports Genel Müdür Yardımcısı Melih DİPOVA da, İskenderun’da olmaktan İSTE’de olmaktan duyduğu mutluluğunu dile getirerek sözlerine başladı. Konuşmasına öncelikle ICF’i tanıtarak başlayan Melih DİPOVA, dünyada ve Türkiye’de havalimanı terminal işletmeciliğindeki yolcu ve bagaj akış sürecindeki var olan uygulamalar ile gelecekteki otomasyon sistemlerinden bahsetti. İSTE SHYO Havacılık Yönetimi öğrencilerine yönelik önemli tavsiyelerde bulunan Melih DİPOVA; “Sizler İSTE’li olmakla, geleceğinizi bu kadar dert edinen hocaların ellerinde yetişiyor olmakla yarışa bir adım önde başlamış durumdasınız. Havacılık sektörünün ve özellikle havalimanı terminal işletmelerinin havacılık öğrencilerinden çok sayıda beklentisi bulunmaktadır. Dolayısıyla bu beklentilere geliştireceğiniz projelerle sizler cevap vermelisiniz. İSTE SHYO Havacılık Yönetimi eğitiminin kalitesine bizler şahidiz. Siz değerli öğrencilerin gerek staj ve gerekse istihdam edilmesi konularında sonuna kadar destek olacağız” dedi.

Havalimanlarındaki Yeni Teknoloji ve İnovasyonlar İSTE’de Tanıtıldı Havalimanlarındaki Yeni Teknoloji ve İnovasyonlar İSTE’de Tanıtıldı

Önceki İçerikBelen Belediyesinden Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
Sonraki İçerikHeykeltıraş Meral Aran Kaysı ve arkadaşlarından Üzüm Heykeli
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.