İskenderun Kaymakamı Muhtarlar İle Buluştu

İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda tertip edilen Muhtarlarla Buluşma Toplantısı İskenderunda düzenli olarak gerçekleştirilmekte olup, bu toplantılar ile iskenderunda ki sorun ve ihtiyaçlar belirlenerek çözüm odaklı görüşmeler yapılmaktadır.

07 Aralık 2017 Perşembe günü saat: 15.00’da İskenderun Maliye Sarayı Toplantı Salonu’nda İlçemiz Kaymakamı Sayın Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3.Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım ve İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy ile Mahalle Muhtarları hazır bulundu.

Kaymakam Soytürk; İlçemiz genelindeki sorun ve ihtiyaçların birinci ağızdan dinlenip, çözüm noktasında neler yapılabileceği üzerine istişare yapmak üzere bir araya gelindiğini ifade ederek, “Mahallelerimizin idarecisi konumundaki muhtarlarımızın, kamu hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplumun huzur ve güveninin sağlanması noktasında önemli görevleri vardır. Özellikle asayiş ve güvenliğin tesisinde muhtarlarımızın hassas olmaları, bu konuda bizlerle ve ilgili kurumlarımızla sürekli irtibat halinde olmalarını bekliyoruz. Bu toplantıların bir başka amacı ise, kamu hizmetlerinin işleyişi hakkında fikir alışverişinde bulunmak, yapılması planlanan kamu hizmetleri konusunda istek ve önerileri dikkate almaktır. Etkili ve çözüme yönelik kararlar alıp, bu kararların uygulanması noktasında çözüme dair konuları sağlam bir iradeyle irdeleyerek İskenderun’a daha güzel hizmetler yapmanın gayreti içinde olacağız. Bu doğrultuda İnsanlara doğrudan hizmet sunan kamu görevlilerimizin de iştirakiyle, muhtarlarımızın talep, istek ve eleştirileri varsa doğrudan birinci ağızdan öğrenilerek, sorunun çözülmesi noktasında işbirliği ve koordinasyon sağlanmak suretiyle vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hareket edilmesi ortak hedefimiz olmalıdır” diye konuştu.

Mahalle Muhtarlarına söz hakkı vererek, istek ve önerilerini dikkatle dinleyen Kaymakam Soytürk, gündeme gelen sorun ve eksikliklerin (yol yapımı, okul ihtiyacı, doğalgaz ve elektrik sorunları, Suriyelilere yönelik işlemler v.b.) mahallinde inceleme yapmak ve rutin toplantıların haricinde özel bir istişarede bulunmak üzere ilgili kurum amirlerince takip edilmesi ve çözüm odaklı çalışmalar yapılması yönünde talimat verdi.

Kaymakam Soytürk, kamu idaresinin sağlanması, hizmetlerin planlanması ve sunulması noktasında ilgili kanun hükümlerinin yanı sıra vicdan boyutunun da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, icra edilen ve imza altına alınan her işin kamu menfaatlerine ve vatandaş odaklı hizmet anlayışına uygunluğunun gözetilmesi tavsiyesinde bulundu.

Toplantı esnasında, İskenderun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne 2018 yılında muhtarları temsilen katılacak olan muhtar üyenin belirlenmesine yönelik seçim çalışması da icra edildi.

İskenderun Kaymakamı Muhtarlar İle Buluştu İskenderun Kaymakamı Muhtarlar İle Buluştu

Önceki İçerikBaşkan Lütfü Savaş, İskenderun Kadın Dayanışma Derneği ile Bir Araya Geldi
Sonraki İçerikDünya İnsan Hakları Haftası Kutlandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.