Arsuz’da Faik Çekin Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz 2. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı Av. Faik Çekin bir kez daha güven tazeledi.

Arsuz Belediyesi Nikah Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Divan başkanlığını CHP Parti Meclisi Üyesi ve Parti Okulu Genel Başkan Başdanışmanı Yıldırım Kaya’nın divan üyeliğini ise Avukat Hakan Mazman İle Eczacı Semir Topaloğlu’nun yaptığı kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, PM Üyesi ve Milletvekili Mevlüt Dudu, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Kurultay Delegeleri, milletvekili aday adayları, meclis üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı.

“İSKENDERUN’U YENİDEN KAZANACAĞIZ…”

Kongrelerde siyasi partilerin kendi iç dünyalarını yeniden dizayn ettiğini belirten CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, kongrelerin partilerin iktidara hedeflendiği, iktidar olmayı gerçekleştirecek kadroların oluşturulduğu bir süreç olduğunu söyledi. Bir süredir ülke gündeminde yer alan, 17 – 25 Aralık, Reza Sarraf ve Man Adası konularına da değinen Kaya, hükümetin yanlış politikaları sonucu Suriye iç savaşının en çok Hatay’ı vurduğunu öne sürerek Hatay’ın zor süreçler yaşadığını belirtti. PM Üyesi Kaya yaptığı konuşmasında, “Arsuz kongremiz 2019’da gerçekleşecek olan her iki seçimlerde Arsuz’da yerel iktidarı kazanmakla yetinmeyerek İskenderun’da kaybettiğimiz yerel iktidarı yeninden kazanmak, Hatay’da 3 bin 500 oy farkla değil 35 bin farkla yeniden yerel iktidarı kazanmakla ve yerelden genel giden, güneyden esecek o ılık rüzgarla Türkiye’de umudu olacak haklın iktidarını kuracağımız bir başlangıç olsun diyoruz. Biz Türkiye’de yaşananlara hem yerelde hem de genelde bakmak zorundayız. Çünkü artık Türkiye’de birlik, beraberlik siyaseti egemen değil. 16 Nisan akşamı tek adamın YSK’yı çalarak elde ettiği yetkiyle bir siyaset yürütülüyor. Ama biz daha demokratik bir parlamenter sistemin daha erişilmiş ve daha özgürlükçü parlamenter sistemin yeniden inşası için 2019’daki her iki seçimi de kazanmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“HEP BERABER DAHA GÜÇLÜYÜZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak , CHP Hatay İl Teşkilat Başkanı Mehmet Güzelmansur ve Milletvekillerinin kongreye ve ülke gündemine yönelik yaptığı konuşmalar sonrasında konuşma yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ancak gençlerin siyasete ilgisinin arttırılmasıyla geleceği teminat altına alabileceklerini vurgulayan Başkan Culha yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Hukukun bitişi, ekonominin iflası, devletin temel kurumlarının işlevsiz hale gelmesi var. İşte bütün bunlarla baş edebilmek için, mücadelemizi yukarılara taşımak için, politik düşünen, politikaya katılan gençlere ihtiyacımız var. Atatürk ve sosyal demokrasi temelinde bu atılımı yapmaya gücü ve enerjisi olan tek parti CHP’dir. Partimiz daha geniş kitlelere ulaşarak gençlerle el ele iktidar yürüyüşünü tamamlayacak ve ülkemizi cumhuriyetçi ve sosyal demokrat temellerine oturtacaktır. Bu kongrede açığa çıkan enerjinin ülke sorunlarının çözümü için harcanması, kısır çekişme ve tartışmalarla tüketilmemesi gerektiğini; Arsuz’un en belirgin özelliği olan tüm renklerle bir arada yaşama kültürünün parti örgütümüzün demokratik ve çoğulcu anlayışıyla örtüştüğünü ve bu özelliğin geleceğe bakışımızın mihenk taşı olduğunu burada vurgulamalıyız. Hep beraber daha güçlüyüz.”

Canan Karaciğer’in adaylıktan çekildiği, Faik Çekin ve Mahmut Şirin’in yarıştığı kongrede 373 delegeden 322’si oy kullandı. Avukat Faik Çekin 190 oy alarak güven tazelerken, Mahmut Şirin ise 125 oy aldı. 7 tane oy da geçersiz sayıldı.

Av. Faik Çekin’in listesinde şu isimler yer aldı: Hüsniye Selin Acar, Müntecep Berkyürek, Şevket Ekenel, Mustafa Gökpınar, Yunis Güllü, Burçin Harbiyeci, Eşref Karayün, Mevlüt Kılıç, Necdet Kıyılı, Emel Turan, Ahmet Tümkaya, Eda Yeşilgün, Ganiye Yiğit, Nihat Yumuşak.

“HİÇ KİMSE HİÇBİR DELEGENİN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ…”

Oy sayımı sonrası her iki adayın birbirini tebrik etmesinin ardından konuşma yapan CHP Arsuz İlçe Teşkilat Başkanı Faik Çekin, parti tarihindeki en demokratik ve şeffaf delege seçimlerini yaptıklarını vurgulayarak gerçekleşen kongrenin bunun en somut göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Çekin sözlerine şu şekilde devam etti, “Artık hiç kimse delegeler Arsuz’da kapalı kapılar ardından belirleniyor diyemez. Herkes bugün burada bunun canlı şahididir. Kimin listesinden çıkarsa çıksın hiç kimse hiçbir delegenin iradesine ipotek koyamaz. Bizim delegemiz bilinçlidir, kendi doğrularına göre hareket ederek gider oyunu kullanır. Arsuz artık son derece bilinçli, demokrasiyi kişiselleştirmiş, bunu benimsemiş ve demokrasinin tecellisi için elinden gelen her şeyi yapacak bir ilçedir. Bu hususta seçim kampanyamızın her aşamasında bize emek veren, vermeyen bütün arkadaşlarımıza ve teşekkür ediyor, bu seçimle sadece biz değil Arsuz’un kendisi kazanmıştır, hepinizi tebrik ediyorum.”

Arsuz’da Faik Çekin Güven Tazeledi Arsuz’da Faik Çekin Güven Tazeledi Arsuz’da Faik Çekin Güven Tazeledi

Önceki İçerikİskenderun Belediyesinden Türk Bayrağı Hassasiyeti
Sonraki İçerikArsuzlu Esnafların Ruhsatları Başkan Culha’dan
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.