Yılın Öğretmenine Kurutma Makinası Hediye Etti

ARÇELİK, Türkiye genelinde Meslek hayatları boyunca binlerce öğretmen yetiştirerek toluma faydalı bireyler kazandırmış emekli öğretmenleri bu yıl da ‘Yılın emekli öğretmeni’ projesiyle ödüllendirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi İskenderun’da da bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte Yılın emekli öğretmeni seçilen eğitimcilere Arçelik Kurutma makinası hediye edildi.

İskenderun’un başarılı iş kadınlarından Özkayalar Arçelik Mağazası sosyal sorumluluk projesinde Anket sonucu yılın emekli öğretmenini seçilen Sadık Aslan’a Arçelik Kurutma Makinası hediye etti. Park Forbeste bulunan Özkayalar Arçelik Mağazasında düzenlenen etkinliğe İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dinglil, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Tuğrul, Arçelik Adana Bölge müdürü Ersan Demirkıran, Arçelik Hatay il Bayi yöneticileri, İskenderun Arçelik Özkayalar işletmecisi Vicdan Eraslan Özkaya ve davetliler katıldı. İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan anket sonucuna göre belirlenen yarışma sonucunda 45 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan 65 yaşındaki Sadık Aslan’a Arçelik yetkilileri tarafından plaket teşekkür belgesi ile Arçelik kurutma makinası hediye edildi.

Park Forbes Özkayalar Arçelik Mağazası önünde düzenlenen etkinlikte ilk olarak söz alan İskenderun Arçelik Özkayalar işletmecisi Vicdan Eraslan Özkaya, “Bu etkinlik, Arçeliğin bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız öğretmenlerimiz anlam, onlara değer verdiğimizi göstermek, hak ettiği yerlere geirmek ve yılın emekli öğretmenini seçmek. Yılın emekli öğretmeni sürpriz de ama hepimiz kendisiyle tanıştık. Kendisine bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum.” Dedi.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da yaptığı kısa konuşmasında, “Öğretmenlerimiz bu kutsal görevde öğrencilerini kendi çocukları gibi görüp hayata hazırlama gayreti içerisinde oluyorsunuz. Ben sizlere teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki bu tür etkinlikler bizleri de sizleri de mutlu ediyor. Aslımızın öğretmen olduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Bu organizasyonları hazırlayan Arçelik bayisine Vicdan hanıma,Sayın Kaymakamımız Recep Soytürk beye, sayın Belediye Başkanımız Seyfi Dingil beye ve katılımcılara teşekkür ederken, yılın öğretmeni seçilen hocamız Sadık Aslan’a da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk te öğretmenlere ve davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında; “ Öğretmenler bir toplumun aydın kesimleridir. Okuyor, yazıyor, yorumluyor, her şeyiyle görüyor gözüyle görmese aklıyla görüyor. Aslında istedikleri şey adaletle davranılması, kendilerinin ne yaptıklarının bilinmesi, Birilerine yaranmak için, aferin almak için çalışmıyorlar hakikaten bu memleket için çalışıyorlar. Ama birile de onları takdir ederse, bundan öğretmenlerimiz çok mutlu oluyorlar. Meslek hayatım boyunca bunu yapmaya çok özen gösteriyorum ve İskenderun’da bir çok okula giderek öğretmen arkadaşlarımı ziyaret ediyorum, konuşuyoruz ve onların fikirlerinden çok faydalanıyorum. Bu vesile ile bu gün burada yılın öğretmeni seçilen ve 45 yıl bu meslekte öğrenci yetiştiren Sadık Aslan hocama bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum” dedi.

Yılın öğretmeni seçilen 45 yıllık ilkokul öğretmeni Sadık Aslan ise, öğretim hayatında Şanlıurfa Birecik, Hatay’ın Hassa ve İskenderun ilçelerinde görev yaptığını belirterek, “Namık Kemal ve en son 5 Temmuz İlköğretim Okulunda görev yaptım ve emekli oldum. Bu gün burada hayatımın en mutlu ve anlamlı bir günün yaşıyorum. Her zaman için ülkeme faydalı insanlar yetiştirmek için çalıştım. Beni yılın öğretmeni seçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yılın öğretmeni seçilen Sadık Aslan’a İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Tuğrul, Arçelik Adana Bölge müdürü Ersan Demirkıran, İskenderun Arçelik Özkayalar işletmecisi Vicdan Eraslan Özkaya birlikte Plaket, Teşekkür Belgesi ve Arçelik Kurutma makinası hediye edildi.

Yılın Öğretmenine Kurutma Makinası Hediye Etti Yılın Öğretmenine Kurutma Makinası Hediye Etti

 

Önceki İçerikSor Soruyu
Sonraki İçerikArıtma Tesisleri Çevre Kirliliğini Önlüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.