Hatay’da Deaş Operasyonu 10 Gözaltı

Suriye çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren terör örgütleri ile irtibatlı şahıslara tespiti, deşifresi ve çatışma bölgelerine geçişlerinin engellenmesine yönelik HATAY Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında;
– İlimiz merkezinde Narlıca mahallesinde yapılan operasyonda; (10) yabancı uyruklu DEAŞ üyesi şüphelinin tamamı sınır ötesi çatışma bölgelerine gidemeden yakalanmıştır.
– Yakalanan şüpheliler gözaltına alınmış, yapılan aramalarda dijital malzeme ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik örgütün sözde kuruluş yıldönümü öncesi ülkemiz genelinde yapılan çalışmalar kapsamında İl Merkezimiz ve ilçelerimizde sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapan, örgüt yöneticilerini övücü paylaşımlar yapan ve ayrıca milis-işbirlikçi faaliyetler yürüten şahıslara yönelik HATAY Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce 25.11.2017 günü sabah 06.00 da eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Yapılan operasyonda:
-İl merkezinde (1)
-İskenderun ilçesinde (6)
-Dörtyol ilçesinde (3)
Olmak üzere toplam *(10)* şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda şüphelilere ait telefonlar ve dijital malzemelere incelenmek üzere el konulmuş, aramalarda yasaklı yayınlar yakalanmıştır.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.