Arıtma Tesisleri Çevre Kirliliğini Önlüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), çevre sağlığını ön planda tutan projelerin yanı sıra Hatay genelindeki arıtma tesislerinin temiz çevre oluşumuna önemli derecede katkı sağladığını duyurdu.

Evsel atıkların sağlıklı bir şekilde arıtıldıktan sonra doğaya bırakılmasındaki süreçte en önemli etken olan arıtma tesislerinin bakım ve ölçüm çalışmalarının düzenli olarak yapıldığına dikkat çeken Genel Müdürlük, Payas ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde bulunan 2 No’lu (tüten bacalar) ve İskenderun Karayılan Mahallesi’nde bulunan atıksu arıtma tesisinde yapılan kontroller sonucunda suyun daha temiz bir şekilde tahliye yapıldığını açıkladı.

Görüntü kirliliğini önlemek ve kötü kokuları ortadan kaldırmak amacıyla bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını da aksatmayan HATSU, tesiste arıtılan suyun kapalı bir şekilde denize deşarjının yapılmasının sağlanması için daha önceden bir çalışma yapıldığını ve çevre kirliliğini önleyerek vatandaş odaklı hizmetleri gerçekleştirmek için mücadelenin devam edeceğini hatırlattı.

Arıtma Tesisleri Çevre Kirliliğini Önlüyor
DCIM100MEDIADJI_0018.JPG
Önceki İçerikYılın Öğretmenine Kurutma Makinası Hediye Etti
Sonraki İçerikPamuk Eğitim Kadrosu 24 Kasım Öğretmenler gününde yemekte buluştu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.