Kaçırılan 12 Yaşındaki Suriyeli Kız Belen’de Bulundu

31 Ağustos 2017 günü Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde polise müracaat eden Suriye Uyruklu A.S. isimli şahıs, 2005 doğumlu kızı Z.S’nin 28 Ağustos 2017 günü saat 18.00 sıralarında evden hiç kimseye haber vermeden ayrıldığı ihbarında bulunmuştur. Kızının kaçırılmış olabileceğini beyan etmiştir.

Olayla ilgili yapılan araştırmada Suriye uyruklu Z.S.’nin kiracısı oldukları evin oğlu O.İ. tarafından evlenme vaadiyle kaçırıldığı anlaşılmıştır.

13 Kasım 2017 günü gerçekleştirilen operasyonla şüpheli Reyhanlı nüfusuna kayıtlı O.İ.  Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde bir evde yakalanmış, yanında bulunan ve reşit olmayan Z.S. ise kurtarılmıştır.

Alıkonulan Suriye uyruklu Z.S. pedagog refakatinde ifadesi alındıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Gözaltında bulunan şahıs ise 14 Kasım 2017 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

 

Önceki İçerikBelen Kaymakamlığı’nın Erasmus+ Projesi Başladı
Sonraki İçerikPayas Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.