HBB PERSONELLERİNE, “KADINA YÖNELİK ŞİDDET” KONULU SEMİNER VERİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından personellere “Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitim semineri verildi.

Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Özge Sabahoğlu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Kadına yönelik şiddetin toplumun kanayan bir yarası olmaya devam ettiğini söyledi.
“AİLE İÇİ ŞİDDET YÜZÜNDEN KAPANMAYAN YARALAR VAR”
Toplumda kadına şiddet yönünde büyük yaraların olduğuna değinen Uzman Sabahoğlu, şöyle devam etti: “ Aile içi şiddet yüzünden kapanmayan yaralar var ki bu tür çalışmalar, seminerler halen yapılıyor. Türkiye’de sadece fiziksel değil, ekonomik ve psikolojik şiddetle karşı karşıya kalan kadınlarımız da var. Bu durumu yaşayan kadınlarımız danışma ve sığınma evleri başta olmak üzere, kolluk kuvvetlerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerine başvurabilirler.” dedi.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin ve bireylerin daha bilinçli olmasının hedeflendiği seminerde, kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddetin türleri, şiddete uğrayan kadınların takip edecekleri yol ve yöntemler, kadına yönelik şiddete müdahaleler, şiddet mağduruna verilecek koruyucu tedbir kararları, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezine ulaşmanın yolları hakkında bilgiler verildi.

HBB PERSONELLERİNE, “KADINA YÖNELİK ŞİDDET” KONULU SEMİNER VERİLDİ

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.