Hatay devlet hastanesi başhekimi tarafında metin yılmaza yapılan saldırı

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası İl Başkanı GÜL “ Hatay Devlet Hastanesi Başhekimlik makamı devletin makamı olmaktan çıkmış dağ başında bir yer haline gelmiştir” dedi.

Gül açıklamasının devamında;

Bilindiği üzere dün kamuoyuyla paylaştığımız acil serviste vatandaşlarımızın ve onursal başkanımız metin YILMAZ’IN yaşadığı zulüm, kanunları hiçe sayan ve insanlık dışı olayları paylaşmıştık. Bu açıklamamız üzerine Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Erdoğan ile bugün 14.112017 saat 11:30 sularında toplantıya girdik. Toplantının hemen başında Mustafa Erdoğan tehditler ve suçlamalara başladı. Metin Başkanımız buranın devletin bir makamı olduğunu kanunlar çerçevesinde konuşulması gerektiğini söylemesine rağmen, sizi kim görevlendirdi, kimlerle çalışıyorsunuz yoksa il sağlık müdürü olunmasını istemiyor musunuz gibi asılsız iddialarla suçlamalarda bulunması üzerine, metin başkan biz halkın sağlığından acil sağlık hizmetleri alamamasından bahsediyoruz bunanla ilgili hassasiyet göstermeniz gerekiyor dedi. Mustafa Erdoğan benim sizinle konuşacak bir şeyim yok çıkın dışarı diye bağırdı. Metin başkan bu şekilde makamdan insanları kovamayacağını söylemesi üzerine masasından kakarak metin başkanımızın boğazına sarıldı ve dışarı doğru yitmeye başladı. Tam elini kaldırdığı sırada araya Başhekim yardımcısı Sıtkı sönmez ve ben girdim. Aradan sıyrılarak metin başkanı yaka paça dışarı yitti.

GÜL Açıklamasına Şöyle Devam Etti ;
Burasının muz cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti olduğunu Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını hiçe sayan tüm insanlara hatırlatmak istiyoruz. Başbakanlık genelgelerini, TCK 118 maddesini, 4688 sayılı sendikalar kanunu çerçevesinde bu hukuk ve insanlık dışı hareketi yapanlar hakkında yasal ve sendikal mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

GÜL Açıklamasın Sonunda;
“Dün metin başkanımızın dediği gibi bu bedende bu can olduğu sürece mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Sonunda ölüm de bu Türkiye Cumhuriyetinin kanunu hiçe sayanların, vatandaşlarımıza ve yurttaşlarımıza zulüm edenlerin karşısında diklenmeden dik durmaya devam edeceğiz. Sağlıkta şiddete son kampanyası düzenleyen sağlık bakanlığımızın kampanyaya en başata Hatay devlet hastanesi baş hekimini dahil etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu saldırı metin yılmaza değil tüm kamu görevlilerine tüm halkımıza yapılmıştır. Buradan bu saldırıyı yapan Mustafa Erdoğan ı tüm halkımız adına kınıyorum. Dedi.
Metin YILMAZ
BASK Hatay İl Temsilciliği Onursal Başkanı

Hatay devlet hastanesi başhekimi tarafında metin yılmaza yapılan saldırıHatay devlet hastanesi başhekimi tarafında metin yılmaza yapılan saldırı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.